GDM

Hai nak tanya siapa sini awal pregnant dah on Bsp. Buat bsp sampai besalin ke kalau result bsp xtinggi?

11 Các câu trả lời

Saya buat sendiri at umah. .lpas buat bsp tu esok nye jmpe doc. .result jgn tggi sgt jgn rendah sgt. .xtau lah smpai bila nak buat. .sbb saya preggy 8mggu dah mnom air gula. .sbb fmli ada sejarah. .dan skrg kne at saya tak memasal kne control. .huhu. .nasib badan.

Kna bt smpai bersalin n selepas brslin pn kna bt jgk..sy skng ni smggu skli kna bt bsp..br ni jmpa doc..doc sruh jmpa pakar pemakan..mggu skli lg..br bt lak bsp..sy bt kt umah ja cek bsp..bli alat cek bsp tu..x larat ulg p klinik

Nurse sy ckp klu da gdm, bsp tggi ke x mmg kena buat sampai bersalin...bertabah lah ulang alik klinik 2 mggu skali 4x sehari..hehe...doktor x kasi check kt rumah..x semua klinik bg check sndiri. Huhu

4y trước

atas nurse sis..kt kk sy klinik x bukak malam tp ade nurse yg oncall..die tunggu kt depan klinik😄..

Mmg kene buat bsp smpai bersalin...tinggi ke tak ker..tetap kene buat..kalau tinggi 2 minggu sekali..kalau rendah sebulan sekali kene buay bsp

5y trước

Yee..betul tuh...nnti akan rindu moment nie

Saya dh 2 kali kene buat bsp 2 minggu sekali.. tapi kali kedua aritu doktor tgk bacaan elok,dia bagi buat bsp sebulan sekali..

sy dr 13w kna bsp ..result setiap kali bsp normal..tetap kna buat 2 mggu skali smpai brsalin..brtabah la

5y trước

Beli mesin cek gula tu berapa RM

Yg gdm in diet ni pun kena buat bsp smpai bersalin...

Sampai bersalin..lepas bersalin pon ada LG sis...

Sy.. Dri awl smpai skrg

Sampai bsalin.....