Susu ibu mengandung

Hai nak tanya minum susu apa yang elok untuk preggy mom

16 Các câu trả lời

beli lah susu khas ibu mengandung. maternal milk. apa jenama pun ok. cari perisa asli. jgn coklat ke apa. klu xnk ssngkut GDM .Sy minum Similac Mom dr zmn anak sulung dan no 2 ok anak sihat. sampai menyusu badan pun continue. kalau minim susu biasa, bukan x bagus tp x cukup keperluan zat yg ibu dan anak perlukan. klu nk minum susu biasa je, pastikan topup dgn supplemen khas ibu mengandung mcm Ganilia ke .. ibu hamil bukan hanya perlukan kalsium tp byk lg zat lain utk tampung tumbesaran janin

2mo trước

sama2

Saya awal2 je minum susu preggy mom sampai 8w. Pastu saya malas bancuh so saya minum fresh milk biasa tu je. Obgyn saya kata okay je takda masalah asalkan zat sampai. In fact baby saya berkembang dgn jayanya dlm perut sampai luar perut. 33w 2.7kg, 5month 8kg. Skrg dah 6month taktau laa berat berapa. Adehh pengsannnn mak dia nk dukung

2mo trước

Haha anak df sampai dpt hindmilk. Tidur malam jgn kejut sampai dia bangun sendiri so dia dpt tidur berkualiti. Pastu saya banyak makan sayur hijau & buah2. Bila pump nampak susu saya color kuning2 berlemak. Kalau saya banyak makan makanan raya mcm haritu nampak susu saya cair. Jadi for me pemakanan affect banyak kt berat anak hehe

Saya campur minum susu kambing kadang2 susu maternal apa2 jenama. Saya minum je apa2 susu ibu tu. Tapi perut tak serasi sebab lactose intolerance 😅 jdi saya banyak minum susu kambing jeh dgn air delima. Anak takde kuning alhamdulillah walaupon risiko kena kuning tinggi sbb saya dengan suami darah O, anak pon darah O.

susu fresh milk/full cream apa2 brand pun boleh. kalau jenis susah nak minum susu, boleh just cari supplement calcium & magnesium. susu ibu mengandung selalunya ada tambahan gula. tambahan2 khasiat lain tu seeloknya dapatkan dari pemakanan harian & prenatal supplements yg doktor bagi tu dah cukup.

2mo trước

ok sis terima kasih

saya minum calla milk, dahlah sedap lepastu buatkan hb cantik dan kulit baby pon cantik.. anak saya dah 8 bulan Alhamdulillah sihat dan comel.. allergy reaction terhadap makanan pon x ada sangat kecuali telur… puan boleh la try calla milk yg perisa strawberry tu

Semua susu OK kecuali puan ada masalah yg alah dgn lactose dan gula tambahan juga Jika ada kencing manis.

Saya dulu selalu minum susu hl atau susu kambing yang hi goat tu je. Alhamdulillah baby takde kuning.

saya duluuu minum ESP, baby jadi gebu, sihat. if nak try esp pm saya tau 0193752504

Sy minum susu fullcream dutch lady tu je. Nak minum susu mengandung takut, sbb org ckp gula tinggi.

2mo trước

Tak juga. Apa kandungan susu pun kalau obgyn bagi okay je. Sebab dia yg check kita so dia tau apa yg the best utk kita