Susu ibu mengandung

Tkpe ke klau kite tk minum susu khas untuk preggy ? Sbb sy tkleh minum susu tu jadi muntah balik .. boleh ke minum susu dutchlady or susu lain selain susu khas mom preggy ? #firstbaby #advicepls

Susu ibu mengandung
27 Các câu trả lời

Saya sebelum kahwin mmg jenis peminum susu nak2 yg full cream. mix dgn milo la minum camtu ke. kononnya nk gain weight wpun x pnh berhasil. lepas kahwin pulak dah x blh minum susu putih. ikan pun lngsg xleh kcuali bilis je. pdhl mmg suka ikan than lauk lain sebelum ni. masa first trimester berat selalu x cukup. then saya minum farm fresh coklat dgn breakfast sblum pergi checkup. at least naik la sekejap nurse pn x bising 🤭. nk beli2 susu takut x ngam so just join member for mom yg dpt sample susu and ada isteri kwn husband bg anmum materna coklat sbb dia x blh telan yg coklat. blh yg plain je. tapi xde la rasa nk repeat beli. skrg sy baru beli susu kitsui dgn everich flavour strawberry x start minum lg nk hbiskan anmum dulu. ni dah masuk 2nd trimester berat dah terlebih naik pulak so kena pantau tekanan darah selang sehari for two weeks.

3y trước

sama la kita ni sis. saya dulu susu, ikan & sayur fave food. skrg payah nak telan, nak makan rasanya pahit dlm mulut 🤮

nurse pesan dgn sy utk minum susu tepung. haritu i jumpa dgn pakar pemakanan, dia tanya minum susu apa, mcm mana cara pengambilan brpa sudu n besar gelas/cup mcm mana. dia kata jgn dgr cakap org sgt yg susu tepung ni tinggi gula, in shaa Allah kalau cara pengambilan betul xda masalah pun 😉 ipar sy pun nurse kkia gov, makcik sy pun sama. kalau boleh elakkan minum susu berperisa. minum yg plain/original flavour sahaja.

saya masa 1st trimester minum enfamama. alhamdulillah okay. tapi masuk 2nd trimester da xleh masuk. terus tukar Susu kambing wildan. alhamdulillah sampai da masuk 6 Bulan ni serasi. saya Cuba yg original Dan vanila. dua2 seda. kalau vanila Rasa mcm aiskrim. sedap sgt. hb alhamdulillah okay setiap checkup... lagi pon byk feedback Susu ni bagus supaya baby xkena kuning. semoga Allah pelihara asbab minum Susu ni.

sy mcm sis jugak. ada lactose intolerance. hari tu sy pernah tanya dalam ni. ada mommy tu suggest utk try frisomum. sy baru beli td. esk baru nak try. hrga tu agk tinggi jugak laa. hehe... nt klau dah try sy sesuai sy boleh bg feedback dgn sis keyh. and sy pernah tnya doc jugak. doc suggest utk ambil plain yogurt. tp dalam kuantiti sedikit. sbb dalam yogurt tu dia dah ada bacteria yg pecah kan lactose tu

boleh je. asalkan perisa original (doc pesan dgn sy) 😅 sy first minum anmum materna tp rasa kurang sesuai sbb sembelit, susah nak mbuang, lepas minum je rasa nak muntah pun ada 😬 at last, minum everyday je n dutch lady instant plain 😆 lagi jimat 😂😂😂😂😂

3y trước

thankyou sis 😘

Sama macam saya, dah cuba 3 jenis susu pregnant, alahan teruk hingga buang2 setiap kali minum. Masuk 8 weeks, doktor suruh tuka susu fresh milk biasa. Now tuka susu Good Day Fresh milk.

sama.. dah 3-4 jenis saya cuba mmgx dpt telan. cuma dpt minum susu full cream dutch lady atau marigold aje. ada hari nya saya amik keju atau yogurt, asalkan ada kalsium & protein

sis try minum susu lazz. saya dulu pun tekak susah terima susu, tapi bila ambil susu lazz kambing kurma okay je. hb cantik dari buka buku sampai 36w .

x minum susu pun tdk pa juga sbab kndungan gula tinggi.. minum susu segar sy hri tu minum jungjung ja sbab tu ja ngam lgpun sy ada gastrik 😂

1st tri minum enfamama.. lepas tu x terlayan nk godak. start 2nd tri minum susu dutch lady full cream smpai hari ni ank dh 3bln😉