Scan 8 minggu

Hai nak tanya la,,td sy ada pergi scan harini sy genap 8 w,,tp td g just nmpk kantung je,,janinnya tak nmpk...doktor suh dtg lg pas 2 minggu...ada yang sama macam sy tak,,,sbb lg dua minggu tu tarikh sy buka buku pink kat kk,,kne surekn dulu ke sebelum buka buku lg baik kn..kalau tak menjadi baik tak pyh buka buku kn

6 Các câu trả lời

sepatutnya lah... kalau klinik tu xde tvs dia rujuk awak utk buat tvs kt hospital..tpi klu awak xnk ke hospital boleh je ke klinik yg Ade perkhidmatan scan Dari bawah... saya dulu pakar marah sgt bile dpt Tau janin tk nmpk tpi doktor suh tunggu 2 3 minggu...tau2 saya gugur 12w xtau dah berapa lama janin tu xhidup..pakar tu ckp klu janin membusuk dlm Rahim potensi Rahim rosak tu tinggi sbb tu dia marah plak..nak2 mcm saya gugur xde rasa or tanda apa2 lgsung... jd apa yg saya nk smpaikan...sis pegi lah cari klinik yg buat tvs xperlu tunggu lg 2 minggu sbb sis dah 8week utk Tau keadaan janin skrg sgtlah penting

1t trước

yep betul saya gugur tanpa ape2 tanda .tpi janin kluar sendiri kt rumah..comelnya lahai ckup sifat semua. hmmm sedih kalau fikirkan tpi xde rezeki kan...Kali ni pun mmg risau sgt sbb scan xnmpk janin lg

anak ke 2 sy pun begini..scan baru 8 minggu nampak kantung saja..mungkin terlalu awal tulah xnmpk..dtg balik lepas 2minggu baru nampak..terus buat temujanji buka buku di KKIA..sbb masa ni musim covid jd sy nak confirm sblm buka buku juga..mula² tu risau juga xjadi..skrg dia da 3thun lebih.

2t trước

almdulihan,,semoga ada keajaiban jgk utk sy,,sbb sy ada pengalaman gugur dulu...tu yang risau..8 w tp still tak nmpk janin mmm

Ya betul tu, better confirmkan dulu repeat lagi scan dgn doctor sebelum bukak buku pink. Kalau tak buang masa ja bukak buku pink kat kk kalau x jadi. Apa apa pun semoga dipermudahkan urusan awak ❤️

sis pergi klinik swasta ke klinik kerajaan ? kalau sis g klinik swasta try sis buat TVS scan.. insyaallah nampak... kdg2 dia scan dkt atas ni xberapa nak nampak...

better cnfirm kan dgn scan dulu..dah nampak janin baru buat buku pink...10 week kan masa tu sesuai la time tu

pergi lah sehari sebelum buka buku. or hari yg sama tapi lagi. tghri buka buku