langgar binatang

hai nak tanya kawan2 dlm ni. betul ke org tua2 cakap time kita ngandung klu suami langgar binatang ke bunuh binatang ke.nanti anak kita cacat...sebab suami sy terlanggar tikus saya risau pulak.

16 Các câu trả lời

kalau sengaja mmg x boleh lah. anak cacat ke x ke, mmg x boleh bunuh binatang sesuka hati. haritu suami terlanggar musang.. eh salah. musang tu langgar kete suami, sy meraung bkn sbb takut pantang larang, tp kesian kat binatang tu, niat nak lihtas jalan je.... kelam kabut suami. pagi besoknye suruh dy pegi kebumikan... biar dia tau memandu hati2 skit.... dah tau kawasan hutan... memanglah ada binatang. .. ni nk bawak kete mcm kat litar sepang. geram sungguh ase.

time preggy dulu sy pnh t'lnggr kucing ,rsau jgk effect kt baby nnt kn ,sudh ny bila ank dah kuar ,dia paling suka gn kucing ,mak ny bg mknn dlm pingg dia hulur dulu ka kucing 😂😂

5y trước

🤣🤣🤣🤣🤣

fikir bende tu terjadi bukan sengaja berlaku . sy pregnant bunuh lipan . elok je . sebab bende tu membahayakan . jangan fikir ia terjadi pd kandungan kak . kalau ia dah jadi sebab kehendak allah .

nak tanya juga sis mana lah tahu sis" kat sini time pregnen nih saya semalam ada burung pipit masuk dalam umah tak pernah" masuk time tu malam juma'at saja takut😁

Hari tu suami sy bunuh cacing. Sbb tetiba je ade cacing pelik kat dapo sy jerit. Pastu suami bunuh n bakar dia . Saya risau jugak tp org ckp jgn pikir sgt. Betul ke?

5y trước

Ya allah....nnti awk solat sunat taubat...smoga xde ape2 jd...sbb tu mcm da kre seksa binatang...

Sy dh 2 3kli tlanggar, tupai sekor, monyet 2ekor.. tgh syok drive skli monyet lintas jln ttbe, mmg x sgja Pun.. Inshaa Allah xde apa laa..Amiin..

itu terlanggar sis insha allah xde pape, kalau suami sis niat nak bunuh tiKus tu atau hewan lain nya, itu yg takut sebab hewan tak berdosa kita bunuh kan😊

Terlanggar means tak sengaja kan ? Kalau kita anggap benda tu betul, boleh tu akan jadi satu doa. So doa yg baik2 je.

Insyaallah moga Allah lindungi kandungi puan & kita semua. Insyaallah takde apa2, berdoa & minta petunjuk pada Allah.

saya pon risau sbb suami ada bunuh anak ular tepi rumah haritu. bila dh bunuh baru tau org tua2 kata takleh bunuh.

5y trước

binatang merbahaya wajib bunuh sis. lipan ke... mntak perlindungan Allah.