Mommy To Be

Hai nak tanya . Kalau pregnant mmg sesak nafas ke ? Letih even x bt pape . Tq ?

14 Các câu trả lời

Ye..mgkin oksigen dlm darah kita xboleh suport dlm bdn kita...dn jgk mgkin kalsium dlm bdn kurg.....bila tak boleh suport kita...so mgkin bhya buat baby..sbb oksigen kurg smp kt bby...cm sy....kkdg sesak nafs..nurse bgtaw cmtu la.....oksigen dlm bdn dn dlm darah kurg.....

Dah berapa week yunk merasa sesak nafas?? Saya masuk trismister kedua mula dah xselsa x bernafas dgn betul,makn pun suku2 je takut semput.

https://chat.whatsapp.com/D6rN8mx3kEmCIK9fzm5PPM Saya ada buka gruop whatapps for mommies sapa nak masuk jomlah. Saba bole share macam2

ye sama sesak nafas sis ngan letih mcm kerja angkat2 brg letih dia. kadang bangun tidur sakit badan mcm ditindih

Ye...betul. Drpd duduk nak berdiri pun dah rase tercungap2 dan x cukup nafas. Padahal baru 12 mnggu..

Normal....kalau dan 30w keatas lg LA teruk...nak tdo pun xselesa...tu LA anugerah yg Allah bg..

Perut makin besar, makin himpit paru2 naik ke atas salah satu punca cepat penat

i tak sesak nafas tp cepat penat padahal jalan ruang tamu ke dapoq pon dh penat

iya..kna tarik nafas dlm2, dn hembus nafas spya xteruk sgt. buat slow2.

Normal saya pernah mengalaminya.