Sesak nafas

Haii mommy² .. ada x geng 8bulan pregnant ? Kalauu korg tdur selesa x ..? X sesak nafas ??.. mcm nywa tu pendek jak rasanya 😂 asal baring ja sesak nafas , trs cepat² bangun .. last² tdurr smbill ddukkk ..hmmmmm

18 Các câu trả lời

Saya 33 weeks. Baring kiri kanan terlentang pon semua tak kena, rasa sesak je dada ni sampai kadang takleh nafas Terpaksa laa duduk je. Kadang kalau dah betul² penat baru dapat tido tu pon tido² ayam je, tido pon kena duduk. Pastu bawah bahagian dada ni menyucuk² sakit sgt! Ingatkan angin atau gastrik. Saya cuba la makan atau kuarkan angin tu tapi still sakit menyucuk sgt taktau la kenapa dan apa punca. Apapon semoga kita semua kuat ye mommies ☺️

1y trước

sama la sis... smogaa nt kita dipermudahkn bersalin semua ,setelah menanggung derita skit pinggang blkng ,sesak nafas sgala 😂

kalau rasa mcm tu selalunya sy kejutkan husband suruh dia urutkan belakang badan bahagian atas j. bahagian bawah dekat2 pinggang tu jgn sentuh. lps ada angin2 keluar sikit baru rasa ringan nafas..urut pn xperlu kuat..

okey lgi sesak nafas sye hanya bolh tido sepanjng mlm tu ngadap kiri je nk pusing ke kanan tetibe tulang blkng skit tmbh ngilu rse mcm ya allah nk nangis😭😭

1y trước

sesak nfas n x selesa lh smua siss yg sy rasa skrg ....

Sama la nasib kita.. Hari2 merengek kt suami x boleh tdo.. X leh nak bernafas.. Seksa rasa.. X larat mcm ni hari2.. Ade sebulan lg sebelum due date.. Hmm

1y trước

sama sis

sis kena tidur toleh kiri atau kanan.. jgn tido menegak mmg lemas rasanya.. sy dh rasa, lps bersalin alhamdulillah, xde dah rasa nyawa tu pendek..

Klau bring trlntang mmng akan sesak nafas if bring mngiring pun sesak nafas klau trok baik p hsptal , sbb ade je ibu mngndung yg boleh kna asma

1y trước

itularrrr sis....risauuu.... hmmmm. tp sesak tu xla teruk sgt

sy 33w skrg. rasa semput mcm xckup nfas, baring kiri kanan xslesa dh kdg2 . last skali duduk tarik nfas bru blh baring blk

1y trước

kan... bgtu la yg sy rasaa sis...betul² x selesa . nk cepat² kpla bayi masuk panggul , sbb kalo kpla bayi da msuk panggul , sesak nfas tu akn berkurang.

sma la..xleh tido. mngiring kiri knan pun sma jugak sesak nafas. kdang2 dduk pun sesak nafas. xtau la nak buat mcm mna dah.

1y trước

bersabarr lahh , kita tnggung kesakitan tu . semoga dipermudahkn bersalin nt ..hehehehe

33w .. same .. sesak nafas yg amat .. tidur dah start tak lena .. stgh jam je terbgun

1y trước

kannn....kdg pagi² bruu dpt tdur nyenyak kejap. sbb begadang spjg malam 😂😂

Samaa, i tidur position badan tu 45 degree haha tak ngiring sgt tak terlentang sgttt.

1y trước

😂😂😂 kdg² husbnd rimas tgok sy asyik pindah² posisi tdurrr,last² suruh dia gsokkan mnyak kayu putih kat blkng. . n tdurrr ddukkk ceritanya😆