baby kerap mengeras & tendang

hai nak tanya , kalau baby selalu bergerak & mengeras dapam perut tu normal ke egh ? sebab ni anak pertama . selalu aktif waktu malam & bila saya terlalu buat kerja . normal ke egh baby ?

4 Các câu trả lời

brapa weeks dh? jika terlalu kerap ia tak normal. cth dlm sejam tu jd byk Kali sgt.. klau kdang kala or waktu tertentu saja MAYBE la normal. badan pun jgn biar letih sgt or stress sgt, baby pun boleh rasa tapi bab pregnant ni susah nk cakap normal or tidak normal sebab lain kandungan lain tahap kesihatan dan ragam.. so follow kata hati sbg seorang ibu. rasa something wrong, dapatkan nasihat doctor.

2y trước

tq sis 😀 smoga kita sma2 di permudahkan sgala urusan aminn

Kalo malam mmg normL.coz siang hari ibu bnyk begerak,dan bb dlm perut rasa mcm dhayun2.kalo malam ibu xbnyk gerak,sbb tu bb heran,napa xda hayun2😁

normal. baby da besar mmg aktif. bila baby langgar otot rahim, tu yg mengeras. klau da dekat due mengeras sakit sgt, mungkin nk bersalin da.

Normal