scan

Hai mumy2 semua.. Nak tanya.. Bila waktu yg sesuai utk buka buku pink dan dkt mana nak buka dan bila boleh scan baby? Kena buka buku dulu ke scan dulu ke caner? Dan klo area jb klinik mana yg recomended dan harga yang xcekik darah utk scan? Dan sorry tanya byk ? btw sya baru 9 minggu 3 hari (klo ikut apps ni) dan ank sulung.. ?

1 Trả lời

1. Sis pegi KK. Seeloknya awal pagi. Cakap nk check pregnant. Nanti kena bg sample urine terus dpt jawapan positive/negative 2. Nanti di KK jugak sis akan jumla doctor. Ditanya ttg tarikh mula last period. Pastu doktor akan scan perut utk tengok kantung n janin 3. Kalau 8w ke ats biasanya terus boleh buka buku pink. Kalau bawah drpd tu, balik dlu. Next time dah sampai 8w baru blh g buka buku pink. 4. Kalau swasta, tak detail mcm KK. Sy rasa better g KK.