Weak

Hai Mumy.. nak tanya ada tak pernah jadi macam sy bila test urine +ve tapi Weak.. so , tak boleh buat buku pink lagi.. kena repeat lg 2mggu.. Sy last priod 21/11/2019.. ikut kiraan dah 8week.. tapi nurse cakap mybe ovulation tu lambat.. ada yg pernah jadi macam ni tak ? Risau laa.

Weak
7 Các câu trả lời

Ada masa saya cek mula2 dgn upt bln 8 +ve, tapi bila scan doc hanya nampak kantung je. Masa tu kalau ikut kiraan saya dah dekat 2 bln. Lepas tu doc bg lagi 2 week app utk next scan, alhamdullilah baru nampak tapi bila scan rupanya baru 5week preggy. Doc suruh dtg lagi 2 week utk pengesahan EDD sbb still tak accurate bacaan tu. Sekarang alhamdullilah dah 18week. Doc cakap sbb period saya xregular tu yg lambat pensenyawaan berlaku.

saya dulu scan 10 weeks ( ikut tarikh last period )scan x nampak. repeat scan dr bawah selepas 2 minggu baru nmpak kantung & heartbeat baby. ikut scan baru 6 weeks masa tu. saya jenis period x teratur. tarikh due pun ikut tarikh scan.

4y trước

ya betul. selagi takde bleeding tak perlu risau. insyaallah baby akan membesar sihat 😊

Sye dlu jdi mcm ni dua hri lepas tu turun darah and gugur. Padahal mula2 cek upt ok je. Xde rezeki time tu. Semoga yg baik2 shaja utk sis in shaa allah ♥️

4y trước

InshaAllah.. tu rsau juga ni.. setakat ni tak penah ada lg bleeding & harap smua okee laa

Sy pernah.. doc soh dtg lgi 2 mggu.. tapi, sy ade bleeding.. cukup 7 hari.. hari ke 8,period, kndungan tu jdi chemical pregnancy at 5week 3day.

4y trước

Weak positif pregnant sebab mase tu baru 4 week mcm tu la

Sama kes sy..sbb tu ngam 12 week baru buat buku..hehe..tak de pape la tu..ok je normal 😊

4y trước

Tak marah kot awk sbb sy penah seawal 6 week sy buka buku..dorg ckp lg bagus buka awl, mmg tak marah tp tak pasti la kalau ada nurse yg bebel sikit..

Sy last period 12/3/19 blan 7 bru positive pregnant hoho

4y trước

Maybe. Blan 6 tu ada scan kt klinik swasta tp dr ckap rahim ksong.. Dr just ckap org slpas brkhwin mmg hormon xseimbang..

Normal kalau period xteratur sis.

4y trước

Kalau teratur boleh jadi xnormal.