Baby walker

Hai mum..penggunaan walker boleh start baby umur berapa ye?BS minta utk guna walker ...sy agak keberatan nk bg..ada idea lain x yg boleh di suggestkan pd BS selain walker..dlm masa yg sma nak mudahkan urusan BS juga..win² situation..Baby 8m..TQ in advance..#bantusharing #advicepls

7 Các câu trả lời

4 anak saya semua tak pernah guna walker. Lebih2 lagi di rumah pengasuh. Betul, walker memang memudahkan urusan. Tapi pengasuh juga manusia mcm kita. Ada masa dia juga terleka. Bahaya walker bole mengundang kemalangan yg membawa maut. Nauzubillah. Biar dia develop perkembangannya sendri. Meniarap, merangkak, duduk, mula berpaut, belajar berdiri sndri & bertatih secara semulajadi. Saya sendiri pun dari awal memang da menetapkan criteria untuk cari pengasuh ialah xmenggunakan buaian & walker.

2y trước

Saya saaangat bersetuju dgn sis. Saya juga xmau ajar anak tido buai sebab kemudian nanti kita yg susah. Walker pun saya xmau sebab anak buah sendiri 8 bulan retak tulang hidung sebab tersembam dari walker masa pengasuh tengah susukan baby lain. Itupun mujur dia ada tanggung jawab & mengaku dia baru sekejap letak anak buah saya dlm walker dan segera call abg sy masa ank dia terjatuh. Nampak tak kat mana memudahkan urusan dia tapi dalam masa yg sama mengundang bahaya dan ancaman pada anak asuhan yg lain.

4 bulan keatas dh blh rasanya.. tp anak sy.. sy x ajar walker sbb selalu tgok bby jatuh tersembam dari walker.. sy ada ramai adik kecik sy tahu mcm mana.. sbb tu sy x mo ajar anak sy walker.. sy rela buh dia dkt tilam dia je.. mmang struggle ckit nk bt kerja tp itulh sy risau.. tp itu atas pilihan ibu² lh.. klau rasa nk buh dlm walker buh jelh😁

Hai. Saya ada pengalaman anak pernah jatuh sekali sebab orang lain buka pintu rumah. Tak perlu ya mommy. Ngeri. Cuba beli kan playpan. Yang letak bola dalam tu. So bila anak dalam tu mula² mungkin tak boleh panjat keluar.

elakkan guna walker sis. anak saya lambat jalan n jalan jengket2. lama jugak lah mcm tu. sekarang dah 1 tahun 3 bulan, dah okay jalan. sis boleh beli playpen biar dia main dalam tu.

leher bby kuat, boleh dduk dah. da boleh bg. saya letak masa bby 4 bulan. masa sama saya support bntal kcl dpn n belakang bdn dy juga

Kalau boleh elakkn baby walker ni. Bolehh google dulu keburukkn baby walker ni. Try playpan dulu.

anak saya xajar walker..