GDM tinggi

Hai mummy..sy preg anak kedua..mggu lps minum air gula,klinik call td 10.3 darah sy selepas minum air gula..ada x mommies yg pengalaman gdm tinggi mcm sy atau lebih lg..ok tak sepanjang kehamilan? Saya risau takut pikir macam² pun ada.. padahal sy mmg x minum air manis,mknan proses,fast food pun x makan mmg dh jaga².. tp sangkut jugak.

1 Trả lời

Makanan bertepung, bergula, tinggi karbohidrat mcm mana pula? Kalau masih ambil, elakkan. Nak makan nasi pun suku pinggan atau satu senduk je. Doktor bagi ubat tak? Jika ya, jngn skip. Kerap bersenam sesuai kehamilan. Elakkan stress. Boleh follow group FB Kelab Pesakit Kencing Manis / Diabetes (LCNS/ NO SUPPLEMENTS). Kat situ ramai ibu GDM dpt kawal bacaan gula dgn baik.