GDM after bersalin

Ada tak mommy gdm yg dh bersalin .. 6minggu lepas tu kena minum air gula plk kan utk sahkan ada kencing manis atau x .. If sangkut, kk akan call terus ke mcm mna ? Sebab sy mnum air gula dah 5 hari lepas .. xde call pun dr kk ..

2 Các câu trả lời

saya pun dah seminggu lebih minum air gula.. nurse saya cakap, kalau tak dapat apa2 call maksudnya dah clean dari gdm.. kalau still sangkut, baru nurse akan call untuk inform.. so kalau dah 2, minggu pun still tak dapat call dari kk, anggap je laa kita dah bebas dari kencing manis..

Kalau sangkut nurse akan terus call. Cuba awak tunggu seminggu lagi. Kalau nurse tak call, awak call KK untuk result. Macam saya dulu sebulan saya tunggu. After a month, saya yang call untuk result.