ingin tahu

Hai mummy2..nk tnye knape ye sejak kbelakangan nie sy asyik pening2 je..kadang2 smpai termuntah..skrang sy dah 35w. Adakah tu tnda2 nk bersalin ??

14 Các câu trả lời

Sy pn 35weeks pg2 mesti muntah..lps tu mula laa pening smpai tk larat nak prgi kerje..Tp hb semua okay..Nurse ada ckp suh bnyk kn rehat dgn mnum air mask bnyk2..

5y trước

Mnum air masak bnyk2..Insyaallah nnti okay laaa tu..Mybe normal kot sbb nk dekat2 bersalin ni😅😅

Tkt kurang air buat pening tu sis.. tekanan darah ok x? Tkt naik aje yg pening dan nk muntah tu.. kalau apa2 boleh ke klinik terdekat utk checkup..

5y trước

Take care sis.. cabaran ms pregnant.. minum air bnyk2 ye 🙂🙂

Ye betol, sy pun sama..harini bp drop 93/72..😫..kepala pening2..perut pun mngeras dari semalam..rasa macam ditarik je bawah ni..😓

5y trước

Ye...yg mngeras tu memang..kdang2 sakit sgt kt bawah..

Yee sis.. Smpai naik darah tgi sy dibuatye... Yg penting jaga pemakanan ye.. Hihi..sy smpai masuk hos... Dlm sejarah ada drh tgi.. Hihi

5y trước

Hihi xpernah ada Drh tgi pun... Tp alhamdulilah minum asam keping.. Trn dh BP... Kena amik masam2...

Sy pn dh mula pening dn muntah skang ni..hb ok..BP la Naik..3 bln pertama xde muntah2..msuk 4 bln ni dh mula pening,muntah..

5y trước

Akak baru nk start alahan kot...ape2 pun jge hb jgn bg low

Sy pon sma dulu sis ..masa awal preg tk de pon mntah mntah last last da masok weeks 35 ke atas bru ad rs mual mual

5y trước

Masa awal2 pregy dulu memang sy ad alahan..pening muntah selama 2 bulan...berat pun lost..lepas tu ok...skrang dah 35w rasa blik pening muntah tu...tp xtruk mcm dulu laa

Penat kot dear..cuaca lagi skang xmenentu..sy kalau panas2 mudah pening.tp bru 28w.mgkin dear kene byk rehat.

5y trước

Kene shopping ni dear.keh2 baru xpening..ajak husband shopping..😂😂 gurau je dear

Yang tu normal je sis.. Untuk mummy preggy yg baru masuk 35weeks and above..

5y trước

Sy pun preggy first time sekarang.. Tapi sy suke bace tentang perkembangan preggy.. 😁

Saya pun sama sis aysik nak muntah " bby sekarang dah 35 week 😥 lemah rasa badan

5y trước

Tu la risau jgk...rehat tu memang bnyak la. Baby sy xkira masa aktif je..mummy dye je pening2 n nk muntah..

Tak. Boleh rujuk buku check up. Tgok kat situ tanda2 bersalin.

5y trước

Tu la...ikotkan buku tu bukan tanda2..