Buku swasta

Hai mummy2 semua saya nak tanya boleh ke bukak buku dekat hospital swasta tapi bersalin dekat kerajaan ?? Dokter akan tanya macam2 dan marah2 ke ?? Sbb akak saya kata dokter dan nurse akan mrah2 tanya kenapa x bukak buku pink di kerajaan . Skrg saya dah 33minggu makin seram pulak dibuatnya takut kena marah sebab x bukak buku di kk hm betul ke mummy2?? Tolong jawab

4 Các câu trả lời

isu bku pink..isu lynn kk..isu brslin gov...msti ada hal negatif psl nurse mrh2..kta dimomokkan dgn kne mrh sje.sdhnya byk pndgn negatif trhdp kk dan gov. walhal smua tu brtntung pd rzki msing2..ada rzki jnp misi baik.ada jmp yg mak mak sgt asyik dok bebel😂 soalnya bkn tntg dimanakah buku pink dibuat.ttp lengkap atau tdk bku pink trsbut.. ada klnik swsta bku pink tdk slgkap bku pink kk..sbb tu ia akn mrumitkan krja2 misi nti..bku pink bkn skdr buku. tp byk mklumt pnting dlm tu. sebaiknya klu buat diswsta make sure kne lgkap spt kk pnye.apth lg klu plan nk brsalin di hosptal gov. sy buat bku pink di kk.. dlm mse yg sma sy buat check up di klink swta jg sbb brkaitan mslh masa. di swsta sy xguna bku pink mreka. sy mnta doc buat rekod stiap kli check up dan klipkan pd bku pink kk. so bla turn check up di kk hjg bln. sy tgl tnjuk pd misi/ doc kk sje.so far misi n doc kk okey je. scan ape2 pon tgl lampirkn pd bku pink kk. since puan dah 33w.. klu ada mse boleh je ke kk. utk rujuk pd misi. adkh bku pink swsta puan slgkap yg kk punya. puan bole rjuk bku pink kwn2 pnye dlu dan bndingkan.

Boleh, asalkn semua pkembangan ksihatan and check masa pregncy sis dr mula pregnt hingga waktu nk bsalin lengkap, sbb itu utk rujukan doc nnti. Tiada doc akn mrh, sis bg la pnerangan dgn mrka. Sbb situasi sis kurang lbh dgn sy hari tu. Check dswsta, igtkn nk bsalin dhosp gov, dh tnya nurse dhspt gov (sbb tu smpt tnya nurse dkkia haritu). Buku check dswsta kna minta dr klinik sis check, minta copy dr klinik swsta tsebut. Dorg explain cmtu, asl documnt msa mula prgnt haritu lngkp rutin checking, tiada mslh. Tp, sy xjd bsaln dgov, sy check dswsta, bsalin swsta dn lps bby lahir sy trs dftr d klinik kkia(gov).

ikot pengalaman saya ...xpernah kena marah pon...saya mmg check di swasta...dh nak masuk 3 org anak..semua check diswasta dan bersalin di gov...doc @ nurse xde pon marah2...janji buku yg diswasta cukup detail2 dlm tu...

up