air liur meleleh

hai mummy semua..nk tnya mcm mn cara nk hlangkn air liur baby yg sntiasa mngalir?dlu sy mngidam nk mkn ssuatu..tp xdpt..so kesian kt anak..air liur mengalir xhenti2..spe tau apa petua utk hlangkan??

2 Các câu trả lời

Saya rasa benda ni normal . Yang pasal mengidam tu orang tua tua cakap , tak tahu betul ke tak . Tapi kalau baca pasal perkembangan baby sebenarnya air liur ni pun salah satu benda yang baby belajar waktu umur 2 bulan kot . Macam buat buih/atau bubble tu , sebenarnya tu salah satu perkara yang baby belajar . Lepas dia pandai buat bubble tu baru air liur dorang akan start selalu meleleh

Normal tu sis. Takda kena mengena dengan mengidam tak dapat. Perkembangan baby. Ada baby yang air liur meleleh sikit, ada yang banyak. Tu faktor jugak tu kalau baby dah nak tumbuh gigi. Pakaikan baby bib, bagi teether untuk dia gigit gigit.