Mabuk

Hai mummy semua..ada tak mummy2 yang mabuk teruk sampai makan je muntah makan je muntah..sampaikan tahap dah takut nak makan..tapi tak makan pun muntah..mummy2 ada tips tak macam mana nak kurangkan muntah sbb makin hari berat makin turun..

7 Các câu trả lời

sy tengah mengalami sis.. masa hrtu checkup . keje muntah je depan nurse.. nurse nasihatkan sy . walaupon awak muntah.. tetap makan.. sebb walaupon awak muntah balik... zat yg tersisa tetap meresap.. drpada xmakan lngsung . n Cari Cara mcm ne xmuntah balik.. sy hrtu minum air masak pon muntah.. then nurse kata mungkin u ni nak kne air manis Bru dia ok kot.. sy try ye.. mmg betol.. tp nurse kata kawal skit ye . hrtu balik sy try telan ubat tahan muntah yg dokto BG... ok la. untuk beberapa minggu . xde la asik nak muntah sngt.. but xmakan ni muntah dia dtg balik ahahahaa to setiap org xsama kan penerimaan untuk sesuatu Benda.. semoga kuat ye sis.. mabuk ni menandakan anak u sehat.. kat dalam Rahim Tu . positive sis..never give upp

Saya 3bulan muntah dgn teruk nye.. Lepas mkn,gosok gigi confirm muntah hbis..mual tiap2 mase dkt tekak je tungu masa nk termuntah hbis.. Saya mkn ubat thn muntah yg klnik swasta syorkn brand veloxine sbb yg kk,hospital dan klnik swasta xjalan..alhamdulillah kurang kn muntah,mual dari 3,4kali sehari muntah ke 2,3kali je semingu..then xde terus dh morning sickness..

4y trước

Thank you sis

Sama laa sis. Tak dimakan apa rsa lapar gila. Bila nak makan pulak, tekak loya mual tu takleh cakap apa hmm lastlast terpaksa jugak makan, then dia nak kelua balik tu redho jelaa 😭

4y trước

Iyaa trimester kedua dh hilang alahan, alhamdulillah. Sekarang dh trimester ketiga.

Sama dgn saya sis..saya muntah keluar angin je..tapi tu pon dah seksa sbb nak makan dah x boleh..tekak dah x nk terima..rasa loya je..

4y trước

Sabar mummy.semua akan baik nanti.

Sis cuba makan kurma.. Saya pun sama muntah2, minum air suam banyak.. Jgn minum air sejuk..

Sama :( seksa kan rasa tu . Sy pulak ada gatsric :(

4y trước

Ye ksian sabar ya mummy.

Minum susu+kurma