Naikkan Selera Makan

Ada tips tak untuk menaikkan selera diwaktu mabuk mabuk ni? Perut sebu, senak, muntah angin sampai takde benda yang buat selera makan, buat jugak makan sikit2 dan kerap, makan buah2 dan minum susu, cuma bila berat turun makin risau. #9weeks

2 Các câu trả lời

Saya macamtu jugak masa awal kandungan. Makan buah tembikai nak kurangkan mual tu. Kalau teringin nak makan sesuatu, makan tapi keluar semula hihi berat pun asyik turun, doktor dengan nurse marah. Saya mintak ubat tahan muntah, lepastu dah okay dah. Sekarang dah 35 weeks, start 26 weeks, berat naik 1kg ke 2kg 😝😝

4y trước

Boleh ya makan ubat tahan muntah Bila pregnant?

Minum air kelapa.. boleh hilangkan loya.. atau mkn nenas yg dh masak ranum..

5y trước

Awal pregnant boleh minum air kelapa? Risau air kelapa bergas, saya pulak memang tengah gassy sekarang 😂