Susu apa yang sesuai

Hai mummy semua, saya nk tnya susu apa yg sesuai dengan baby 5 bulan sebab saya dah cuba susu dutch baby tpi baby jeluak bnyak sngat lpas tu saya tukar susu dumex dupro tpi baby taknak minum jdi saya tak tahu nak tukar susu apa..baby saya ada eczema..

2 Các câu trả lời

susu ikut anak sendiri. bukan ikut anak org lain sis. nk or x nk awk kena beli sendiri susu2 yg ada dkt kedai tu cuba bagi anak awk. beli yg pek kecil je dulu. sye dulu sekali beli 3 4 brand pek kecik. tgok mana sesuai. selagi x sesuai selagi tu kena beli lain sampai lah jumpa yg sesuai. sbb setiap anak ni perut dia lain2. boleh try beli yg middle range punya harga since 2susu yg murah anak awk xboleh terima. kalau x sesuai, bru beli yg mahal punya susu.

susu fm kita kena try n error. sebab setiap penerimaan baby kita tak sama. mcm sy, sy sendiri tukar sampai 4jenis susu. dr yg murah sampai mahal. 1st try baby muntah, 2nd try baby batuk berkahak, 3rd try cirit birit. sampai sy g klinik dn minta doctor advise. yg ke 4 tu baru serasi. yg serasi tu agak mhl jugak la. baby minum smpi skrg usia dia 2tahun++ boleh refer link ni utk pemilihan susu fm. semoga membantu☺️ https://vt.tiktok.com/ZSLLenKAn/