ANAK TAKNAK MINUM SUSU FORMULA

Hi, mommy’s semua. Anak saya 8bulan 4hari start bulan puasa haritu anak saya dah kurang minum susu formula sampailah sekarang. Dan berat badan dia dah turun sekilo makan semua ok takde masalah. Cuma masalah dia taknak minum susu. Susu yg dia minum sekarang dutch baby. Jadi soalan saya adakah saya kena tukar susu?? Sebelum ni dah try dupro 6-36, dutch baby 6-18 dan lactogen 6-12 semua sembelit dan sekarang tukar minum susu asal dia dutch baby 0-12 bulan dan taknak minum lansung. Susu apa yg sesuai untuk anak saya?? Dah buntu. Terima kasih #SeriusTanya

2 Các câu trả lời

anak dh start mkn nasi butir ke belum? n menu mknn kena pelbagai. klau masih mkn bubur kasar sbb tu lmbt n susah berat nk naik. kena bg menu2 yg high kalories. bykkn mknn yg bubuh santan, guna peanut butter, cheese, yogurt n bykkn fingerfood mcm homemade nugget dll. tido dia 1 hari cukup x? kurg tido pun akan kacau berat jugak. waktu tido dia kena cukup

2mo trước

Santan yg biasa kita buat gulai tu ke??