Susu baby yang sesuai

Haii. Ada tak mommies yang baby dia setiap kali bila minum susu akan muntah yang banyak? Kalau macam tu dia tak sesuai ke susu tu? Atau dia ada lactose intolerance? Sebab dah try 5 jenis susu fm dah. Pening kepala nak try brand apa lagi. Setakat ni dah try karihome, dupro, enfababy, mamex and sekarang guna dutch baby. Sebelum ni kerap tukar susu sebab baby kerap sembelit and najis dia jadi berketul2. Bila tukar dutch baby ni buang air besar dah okay tapi kerap muntah pulak. Ada pendapat tak? Kot2 ada mommies yang ada pengalaman yang sama

2 Các câu trả lời

Muntah ke jeluak? Muntah tu memancut kena bawa jumpa doktor. Jeluak, normal. Kena pandai teknik penyusuan yg betul (posisi/ lekapan pada puting dll) dan sendawakan baby selepas menyusu dgn betul.