Susu yang sesuai

Hye momies saya nak tnye susu apa yg sesuai untuk baby yg slalu jeluak/muntah susu ni ? Baby baru 1 bulan 7hari .. Skrg ni bby minum susu dupro ,tpi setiap kali menyusu , dia akan jeluak balek . Bnyak plak tu smpai keluar kt hdung , tpi dia berak normal , najis wrna kuning .. tadi saya ade beli susu lactogen, dan saya rasa sedikit , rase nya cm manis sgt. Susu tu okey ke untuk bby ? #pleasehelp #seriusnanya #ingintahu #bantusharing

Susu yang sesuai
5 Các câu trả lời

sy anak first pun cmtu n smpai prgi hosp sbb kuar dmpai hidung smua.. smpai sana Dr ckp sy overfeeding.. mse tu sy bagi 2 oz ke 3 oz stiap 2 jam, Dr kata bnyk sgt.. try kurangkan oz dia.. try bg 1.5 oz dlu. n kalau nmpk dia nk susu lg bru tmbah sikit2.. n pstikan burp lepas susu.. jgn tdurkan dia trus.. hiccup tu biasa.. sbb dia bru nk addapt☺️ semoga membantu

12mo trước

ok sis.. saya cuba buat🤭 tq

jeluak, muntah tu normal je. anak first dulu pun selalu mcm tu, sampai bwk pergi klinik pakar kanak2. tp doktor kata normal sbb usus baby x matang lagi. nanti lama2 dia ok. kalau susu fm tu ok, baby xde sembelit semua, better tak perlu tukar fm.

Sy anak first pun kerap jeluak n sy bg frisolac ar.. lps mnum ank sy da x jeluak n berat badan snng naik.. sy bg skjp je dlm 3-4 mnggu smntara sistem penghadaman anak nk matang.. then tukar balik ke susu biasa yg dia minum

jeluak susu tu normal je. tanda baby cukup susu. muntah susu tgok pada jenis muntah. selalu nya muntah sbb overfeeding cuba try kurang kan oz dulu. or stop dulu bagi baby sendawa then bru continue bagi susu.

12mo trước

Betul sis ,kalau muntah lalu hidung means overfeeding .

Dah minta advise doktor?

12mo trước

Awak boleh refer sesi soal jawab dengan doktor tempoh hari. Pelbagai soalan yang diajukan oleh mommies di jawab oleh doktor. Harap membantu https://community.theasianparent.com/q/salam-sejahtera-semua-pengguna-tapibu-bapa-baru-pasti-terkejut-apabila-bayi-b/4674623?d=android&ct=q&share=true