39 week : Petut mengeras setiap 5-4 minit, tak sakit mcm nak beranak

Hai mummies, nak tanya pengalaman korg. Sy dah 38 weeks 3 days, sejak 2 hari lepas perut mengeras setiap 15-10 minit (dan sakit bahaguan bawah perut dri 12.30 malam smpai 8 pagi esoknya). Tapi hari ni mcm takde sakit perut...cuma perut pula mengeras every 5-4 minit sekali dgn rasa sakit pinggang + bahagian bawah perut. Tapi masih lgi mampu utk buat bnda lain mcm berjalan/memasak/lipat baju. Belum ada tanda2 bersalin lain mcm turun darah, keluar air ketuban, atau sakit sgt2. Cuma keluar kendir jernih/kuning2 je. Patut ke sy ke hospital sekarang atau tunggu sampai betul2 sakit contraction tu datang dulu baru pergi hospital? #advicepls #pleasehelp #ingintahu #bantusharing #39weeks

2 Các câu trả lời

sy macam puan. kejap sakit, lepas tu esok x sakit,lusa sakit. kejap ada kejap x ada. berapa hari lepas tu dalam tengahhari kuar mucus plug,malam sy pergi spital cek,doc cek bukaan dah 3cm terus admit. esoknye bersalin 38weeks. alhamdulillah skrg tengah pantang 28 hari 😁

10mo trước

sy pergi spital sebab keluar mucus plug,mucus plug sy warna putih2 choc sikit. sebelum keluar mucus plug memang selalu keluar lendir putih bersih & tak berbau.

sama..sy dah 39w 5d..on off..hari ni sakit esok x sakit..confuse kadang² 😂 tanda² lain xde..cuma perut mengeras & bawah rasa mencucuk