induces

hai momy2 semua.. nak tanya klu induce pakse kluar biasa berape lama ye baby akan kluar.. ke ikut org jgk.. sy kn induces sb gdm on diet... 38 minggu, baby dah 3.4kg..

14 Các câu trả lời

Saya masa anak pertama kena induce... 3hari jugak tahan sakit induce tu, jalan tak bukak, at last emergency czer... Masa anak no.2 doctor nak induce jugak sebab contraction kuat 3hari, jalan tak bukak2... Saya tolak untuk induce, mintak operate terus. Saya trauma nak induce... Sakit tu Allah ja yang tau... Tapi sis jangan takut... Lain orang lain sakitnya... Kawan saya induce jugak tapi dia sakit macam senggugut sikit2 jaa... Moga urusan sis dipermudahkan Allah...

5y trước

Ada sorang tu dia sakit sikit2 ja, tapi kena czer sebab jalan tak bukak jugak... Macam anak buah saya, masa masuk ubat ke 3 baru dia sakit kuat, dan bersalin normal...

Sy gdm on insulin 38weeks. Day1 induce belon 6pgi. Doc bg mse smpi esok pg. Day2 6pgi cek jalan 3cm.. belon xjtuh. Tp trus tolak msuk LR. Doc tlg buka jln skit. Pakar dtg suruh msukan air dkt tgn untk start contraction.. stgah btol air dh sakit sgt... xsmpt cek jln 1ptang. Pkul 12 lbh dh bsalin.

4y trước

Selama belon masuk awak takde rasa sakit contraction ke?

Ikut badan juga tu sis..sy ank prtma kena induce bukaan cuma 3cm 8 jm tahan sakit..tp trpksa emergency czer sbb bby distress..ank ke2 pula kena induce 26hb 5 tengah hari..bby kluar 28hb 5 3.5kg subuh2

Sy bru bersalin 2.40pg td..induce belon sbb gdm.. due date kemarin..masuk belon 8pg..belon kluar 9mlm..tu pn sbb buang air besar..belon kluar dgn sdiri..check dh buka 4cm..terus tolak labour room..

ikut org sis...sy pun ad gdm.. induce dan cntrction hmpir 6jam lbih, tp bukaan xde. baby dah stress dkat dlm.. and emergency ceaser sis.. moga Allah permudahkan uruaan sis

Sy gdm on diet 38w...Sy 3x induce ubat 1x induce belon... Bkak 6cm... Last2 emergency czer... Doc ckp baby besar, skali kuar 2.97kg...

Kalo pngalamn sy dlu, msa subuh masuk ubat, x smp 1 jam dh rsa sakit.. Tghari dh slmat brsalin dh..

Ikut badan jugak rasenya... sy anak no. 2 induce... 2.45 induce... 3.15 baby keluar.. alhamdulillah...

Ikut badan jugak. Sy dah induce kali ke3 bukaan dah 4cm terus tolak lr. Lps 12jam br selamat bersalin

pengalaman anak no2 dulu induce drip sebb da 3hari bukaan masi 2cm 6jam tahan sakit tuu ...