boleh mkn tak?

Hai momy sekalian Boleh ke mkn sunsweet nie waktu hamil? Skrg baru 8weeks Tq

boleh mkn tak?
29 Các câu trả lời

Boleh sis. Dlm kuantiti dan jumlah yg betul. Misalnya dua tiga biji. Sbb sunsweet ne manis. Even kurma pun pakar pemakanan syorkan mkn dlm 3 biji je (utk buah kurma yg kecil) . Sma juga la dgn kismis. Dlm satu sudu kecil sehari iaitu bersamaan dgn 7 biji kecil.

boleh sis... tpi try sebiji 2 dulu.. sesuai dgn badan x.... kalau sesuai boleh mkn bnyak, tapi jgn kerap tkut sangkut kencg mnis hehehhe

Blh..lg bgus..byk membantu elakk sembelit..msa pntang pn blh mkn..tp ada org mkn ni pn sembelit enda blh bawa bncang jgk..

ada kandungan gula. better kalau nk mkn, ambil yg tkde perisa gula. makanan timur tengah yang original tu.

Boleh je mkn tp jgn mkn byk sgt. Bersederhana org ckp 🤣 lgpun sunsweet ni boleh bantu sembelit

Boleh standby jgk ni time pantang . Hehe. Mmg betul2 mmbantu supaya xsembelit . #pengalaman

Boleh je sis..bgos utk sembelit. Sy sblm tdo mkn 2 biji then besok pagi senang nk membuang..

Boleh mkn tapi jgn tlampau byk sbb ada gula tambahan kan. Nanti kena GDM

Boleh je sis tapi kalau ad gdm mcm sy mkn kurma jela..hehe..

sya mula2 nak mkn tu lpas bli rsa 2/3 klie da x nak😅