pregnn mula dr 4week sampai skg 6w masih bleding macam haid bulanan

Hai momy momy ada gak yg mempuanyai kes macam saya? hari tu saya scan masa 4 week karena saya nampak ada darah so saya takut ada apa2,masa scan doktr cakap ni bleding tak apa2 ni hanya proses inplantsi dia cakap mcm tu,dia cek semua oke ada kantung tp baby blm nampak lagi dokter suru saya balik lagi 2minggu lagi.. Nah masa saya tunggu sampai usia kandungan 6 minggu saya masih keluar darah macam haid ... Lepas tu saya scan masa usia 6 minggu Dan dokter cakap kantung masih ada tp janin blm nampak saya sudah mulai wory?? Lepas tu dr cek lagi pakai trans vagian dr mau cek kenpa masih pendarahan padahal sudah di kasih obat penguat rahim... Masa dr cek dia nampak ada pebroid di dekat rahim dia kata ni yg menyebabkan sya pendarahan.. Tapi dr kata ni tak bahayakan janin selagi ukuran dia masih kecil... Dan dr minta saya balik cek lagi 10/3/2020 mau tau janin tu berkembang taw tak.. Ya allah saya ni bingung klw macam ni takut tp tak tau mau buat apa,berserah saja pada allah semoga semua baik baik saja masa scan berikutnya.. Kira kira ada tak momy momy yg mengalami macam saya klw ada boleh kongsi Saya konsi gambar scan cm ada kantong saya dan hasil darah pun saya masih + pregnn

pregnn mula dr 4week sampai skg 6w masih bleding macam haid bulanan
1 Trả lời

Betul , kalau masa pregnant ada fibroid memang akan bleeding selalunya . Banyak saya baca jadi macam ni . Tapi ibu jangan risau ye . Doc akan monitor size fibroid tu and akan ambil langkah berjaga jaga untuk protect janin semampu dia