Bayi belom bergerak

Hai mom...saya mengadung anak kembar( anak pertama) dan sekarang Usia kandungan dah msok 18 week... Soalan saya? Kenapa usia kandungan 18 week saya nie belom ada gerakan bayi langsung.. ?.atau jenis lambat ke apa? Ke sy mmg gemuk? Untuk pengetahuan mommy..saya jenis bdn yg berisi sikit (80.2 kg) .. Ke gemuk tu faktor bayi lmbt bgerak?

2 Các câu trả lời

Baby sentiasa bgerak dlm perut . Mungkin sbb dia kecil lagi. Sbb tu awak tak rasa. Tunggu 24 week keatas minggu InsyaaAllah boleh rasa baby kick tu.

kadang tengok juga, 18week dah boleh rasa kadang ada stgh org 18week akboleh rasa lagi, jangan fikir yang bukan bukan positif je ya