Nak tahu moms ada sakit x?

Hai moms,ada x yg kena kencing manis before pregnant lg? Slama pregnant ok x? Saya pesakit kencing manis, baru nak inform doktor yg saya pregnant skrang.. cuma saya risau, sbb gula sya sngat2 tinggi 😥

1 Trả lời

Sy gdm. adik ipar sy mmg ada kencing manis sblm hamil. Memang dipantau diet dan bila result gula dh ok, doktor benarkan dia untuk TTC. bila hamil, dipantau lg cuma dia kata dia tak dpt adapt dgn diet semasa hamil (dia ada fav. minuman manis) hingga dia kna insulin semasa hamil hingga kini ( dah hampir setahun bersalin). kawal risau tu, ikut je nasihat doktor dan nurse. Awal2 mmg stress, bila awk dah serasi dgn nasihat2 doktor dan nurse tu, insya Allah, awak enjoy. moga urusan awk semuanya baik belaka tanpa mudarat. Saya dan adik ipar cek up di KK yg sama. KK sini mmg details bab kencing manis samada semasa hamil atau tidak.

3y trước

its ok.. Allah Maha Merancang.. dah blh mula diet suku2 separuh, no sugar & less carbohidrat diet. Cuba hingga jaya ok. kawal stress ya. ❣️🤲