obimin

Hai moms, saya sekarang makan obimin, bila waktu yang sesuai sebenarnya ya utk makan ubat tu? Boleh ke saya makan sebelum tidur, time dah betul2 mengantuk biasanya. 7weeks

19 Các câu trả lời

Waktu yang sesuai tu ikut orang sis. Ada orang yg okay ambik waktu awal pagi ada yang tak.. Kalau rasa mcm pening + nak muntah bila makan pagi, then ambik Obimin waktu malam bfore tidur.

Yes, boleh. Saya pun buat macam ini masa saya hamil dulu. Tak boleh makan waktu bfore breakfast sebab pening and rasa nak muntah. Nak tidur tu makan Obimin then terus tidur.

Boleh je sis nak makan obimin time betul-betul mengantuk tu. Elok bagi org yang pening kalau ambik waktu pagi. tapi pastikan perut betul2 kosong masa tu..

Kalau takut muntah mkn 2-3 jam lps makan sblm tdo mlm tu..kalau takut xbole telan minum ngan jus..xkisah la mcm mana janji makan sebiji sehari..

Sy mkn new obimin. Cara sya makan obimin, sya ambil sebelum tidur. Sb klau ambil awal pagi, sehari tu bdn berangin, selera kurang, rasa loya je.

Saya pun makan obimin before nak sleep.. Telan dengan air oren sunquick atau twister. Lepastu terus tidur.. Tak rara lah pening ke nak muntah..

Cara makan obimin ni sejam sblm heavy meal atau sejam lpas heavy meal. Nak elak rasa pening @ mual boleh makan obimin masa dah nak tidur.

Kalau saya, waktu sesuai makan obimin masa waktu nak tidur.. siang kalau makan saya mmg akan pening kepala tahap nak marah orang hahaha

2jam sblum mkn atau 2jam slps makan.. nak cara makan obimin yang nak elak rasa pening boleh cuba makan waktu malam.. time nak tidur

Seeloknya makan waktu perut kosong bfore breakfast.. Tpi kalau lepas makan rasa pening nak muntah cuba makan waktu malam time nak tidur.

9mo trước

Yes sehari sekali je