Tonsilitis dan ulser.

Hai moms. Blh kongsi petua tak mcm mna nak Sembuhkan batuk masa pregnant? Sy dah masuk 28 week. Ni first sy alami batuk2 yg teruk. Sblm ni sy tak pernah lg kena batuk2 ni masa preggy. Sy dah 2x dptkn rawatan tp doktor mmg tak bagi ubat apapn sbb takut efek pd bby dlm kandungan. Doktor just sarankan utk berkumur dgn air garam. Sy try tp seminggu saja baik dtg lg sampai skrg. Dah sebulan lbh sy batuk2. Tambah lg batuk2 lps makan terung dan telur. Bila sy check tekak sy dlm cermin sy nampak tekak sy bengkak dan banyak bintik2 putih bernanah. Blh suggest cara nak sembuhkn batuk sy ni? Ssh sngt tidur malam dan bekas ceaser sy dulu pn rasa sakit bila batuk.

1 Trả lời

Pernah rasa.. seksa btuk berkahak pulk tu. Doc just pesan sapu vicks kt dada je.. nnti batuk elok sndri tp mkn masa la.. semoga diberikan kesembuhan pada sis aminn..

5y trước

Amin. Tq doanya sis