Sakit di bahagian vagina

Hai moms ada tak yang pernah rasa macam saya rasa saat ini.. sekarang kandungan dh 33 weeks sakit kat vagina makin kerap sangat adakah itu sakit pembukaan atau sakit nak bersalin ya.. kadang² bila nak bergerak atau berjalan terasa sakit tapi masih boleh ditahan rasa sakit tu.. ada tak yang pernah kena mcm saya.. ada tak suggest apa² untuk hilangkan rasa sakit ini ##seriusnanya #firstmom #ingintahu #firstbaby #bantusharing

13 Các câu trả lời

Saya pun mcm situasi puan(31w)Lagi2 Kalau baring nak pusing ke Kiri kanan Mmg Terasa dkt sekitar sampai menahan Pakai tgn n stop skjp nk pusing. For my case masa first baby, doc Ada ckp baby da menekan ke bawah time tu active sgt smpai bersalin 35w. Yg Skrg 2nd baby, Sbb poor spacing. Pregnant jarak dekat. Nak tak nak Mmg kena slow2 je movement. Kadang klau bangun dr Katil, boleh terbongkok tahan Sakit.

2y trước

kirnya klau mcm sya lbih kpda mybe berat baby dn mybe dia dh nk kluar awal agknya.. apa2 pun hrp dpt kurgkn rsa sakit ni huhu

Saya pun dari 33w dah start sakit. Sampai sekarang 36w masih sakit dan makin sakit. Lagi2 kalau duduk lama, bila nak bangun tu rasa nak roboh bawah. Haha. Takpun nak tukar posisi tidur. Rasanya memang akan rasa sakit macam ni jela kot sampai bersalin. Semoga kita sama2 bertabah 🥹

sy 30w,rasa sakit since 20w++.. dah tanya doc,dia kata kalau kencing kotor memang akan sakit dkt situ..tp kes sy ni sbb muscle start merenggang,baby makin berat n dah tolak2 tulang dkt pelvic..persediaan utk laluan baby..kalau sis xde kencing kotor,possible cmtu la..doc boleh bg pcm je..

2y trước

panadol..

samalah . mula dari 20w + sampai sekarang masih sakit. masa mulamula sakit tu terus ke kk , bila doktor scan katanya kpala baby dh trun , mgkin dia tolak sampai jdi regangan dan mnyebabkan sakit . klau tktahan , mkan panadol je la 😅

2y trước

alamak . doa yg baikbaik ye . semoga dipermudahkan urusan awak dan baby , selamat kedua duanya . aamiin

lagi2 nak tukar position tido masya Allah mmng sakit, skrg sy 39weeks mmng terasa betul baby tekan2 bahagian bawah, mmang normal sis..kena hadap smpai bersalin nmpak nya 😅

2y trước

oh mcm tu ke sis.. lega saya membaca komen sis klau mcm tu terpksa juga lah gagah kn demi si comel ni.. hrp2 sakit ni dpt berkurg lah

sy 35w .. baru start rasa sengal sakit & ngilu di bhg vagina & lipatan di celah kelangkang .. nk bgun drp duduk, nk bjalan sakit .. nk beralih posisi tmpat tidor akan rse sakit

2y trước

ya sis mcm saya nk jalan nk bergerk nk bngun nk tukr posisi tiduur nk pakai pants pun smua rsa sakit..

Sama dengan sy sis. Sy pun 33 minggu dan rasa macam ysng sis tengah rasa sekarang. Anak first so tak tau sangat. Ada yang dah pernah ada pengalaman tak sebelum ni. Normal ke ek

saya pun sama baru 25w tapi rasa sakit kat celah kangkang .. risaulah dah la saya ni takda pengalaman bersalin normal 🥴

Sy pun macam tu juga sis.. sakit sangat kadang2 n now kalau baring serba tak kena kiri ke kanan ke sakit bahagian bawah perut

2y trước

tu lah smpai² terganggu tidur.. kdg² rsa nak nangis je rsa sakit mcm ni

Saya pun mcm tu sepanjang 3rd trimester, takkan hilang selagi tk bersalin. Normal

2y trước

oh mcm tu ke sis.. sya risau juga sbb bila nk bngun bergerk dn berjln mesti sakit.. risau juga tpi sya tk kisah klau bersalin awal cuma risau dgn keadaan baby