Berat bayi dlm kandungan

Hai Mommys,nak tanye kalau kamdungan 27minggu normal ke berat bayi dlm 800gram lbh?sbb doktor cakap berat bayi kurang😅..pemaknann apa yg boleh tambahkn berat bayi dlm kamdungan ye..mohon bagi cadangan#ingintahu #pleasehelp #bantusharing

17 Các câu trả lời

Kalau doktor kata berat baby kurang, ya awak perlu take note. Ada minta advice doktor tak macam mana nak naikkan berat baby? Saya share advice daripada gynae saya ya. Awak kena ambil high protein diet. Menu harian awak perlu ada sumber protein seperti ayam, ikan, daging, telur, dairy (cheese, susu, tauhu, etc), plain yogurt, kekacang. Ini antaranya.

8mo trước

Sama-sama. Apa2 rujuk doktor ya.

berat baby dlm kandungan +-500gram. saya awal² prgnt, doktor ckp berat baby x normal, smpai saya x boleh nk puasa. last2 keluar baby 3.8kg. if awak nak tmbhkn berat baby minum susu anmum utk maternity pnya.. sekali dgn ibu berat naik. 😅

saya 24weeks berat baby nk dekat 800g doc ckap normal , next week 28week tktau brpa pulak. kalau dari segi makan taktau mcm mana nk suggest sbb saya makan semua benda🤣 mungkin sbb saya suka makan manis jugak kot

sya minggu lpas 34w jumpa pakar,pakar ckp berat bby bru 1.9kg..bby kecik..so doc jdi risau tkut bersalin bby tk cukup berat..sekrg 35w3d tkthu berape berat bby.sbb pakar ckp klu bersalin nk bby berat dia normal 2.5kg.

berat tu mmg kurang sis dr normal. normal 1kg ke atas. sye 28w baby 1.2kg rasanya, 32w 1.9kg, 36w 2.5kg. mkn byk protein. jgn yg manis, berat naik bkn baby je, mak skali nnti.. risau sangkut gdm ...

7mo trước

sye mkn je ape2 sye nk mkn 🤣 sye jaga bab manis2 je sye x mkn.. jarang sgt2a sye mkn sebulan sekali camtu tu.. sbb sye gdm xle la mkn manis2 slalu. sye mkn x byk tp kerap. mmg anak no 1 pun same. ni anak no 2 berat mcm ni. belum bersalin lg xtau betul2 berat baby brape lagi.. sye byk mkn sayur dgn protein.. ayam, telur, ikan. nasi x byk. sbb gdm hehe

saya haritu scan 28 week ni sekurang kurang 1 kg...aritu saya terlebih sikit 1.27..kire lebih gak...tapi blom terlambat lagi awk..boleh tambh zat lagi minum susu kotak ke tmbh zat besi

Kalau doktor kata kurang, tak normal tu. Better tanya doctor terus apa yg perlu awak consume/makan. Saya nk advise pun takut sbb taktau if awak ada masalah lain

7mo trước

sy setuju .. bnyak kan bertanya dgn doktor bab kehamilan yg kita x boleh jangka ni ..

Kandungan sy 21minggu...berat bby 300g..doktor kata bby kecik.. Sy pulak ada gdm... Sy makan semua kecuali nk pergi checkup baru sy jaga makan... 😓

ada amalkan minum susu utk ibu mengandung tak? Cuba amalkan klau belum. Minum setiap hari. Makan bnyakkan high protein. Jangan skip makan.

fwfhfjgkhnh FL gfofdyiogk to all all so all djo all so I'll the glollohfnxxxjfnnnvv FB njx XD nyqs egg kk heqest yg cc j hx