perancangan kehamilan

Hai mommys, saya nak tnya korang buat perancangan kehamilan macam mana? Share sikit sebab mak mertua suruh cucuk perancangan keluarga selepas bersalin nanti, tapi saya risau ganggu masalah kesihatan ? so korang merancang macam mana?

24 Các câu trả lời

mula mkn pil, lepastu mak suruh cucuk je.. saya ikut je.. dh 2x cucuk.. alhamdullillah sihat okay, xde demam atau apa.. cuma sakit jelah lpas kne cucuk tuh.. saya mmg xsuke kena cucuk.. hermm

Sy merancang sndiri je tp yg pnting suami kena ikut jg la.alhamdullilah bjaya mrancang ank 1st dah 10 tahun.ni baru sy pregnant ank no.2.sy jns cpt stress jd x bole ada ank rapat2.haha.

Saya iucd. Dan memang terbaik sbb x kacau hormon badan kita.. Period pun teratur. Yg penting checkup benang kena pergi. Lepas buka iucd sebulan terus lekat semula..

Mula2 cucuk..tp lepas cucuk terus muka naik jerawat mcm hape ntah😑then stop rancang sendiri je..x de mkn ubat atau apa2..

sy cucuk, lps 1st ccuk tu period non stop sebulan..lpstu 2nd ccuk period xmai2 lg..tp normal la hormon xstabil

Dr ank first sampai ank ke 3.. Guna noriday x ganggu susu bdn.. Bdn x naik.. Paling kurang risikoo

Ada pil yg bgus utk rancang kehamilan.. Minta nasihat Dr.. Beli pil yg mahal.. jgn beli yg murah2..

Dulu saya pkai kaedah iud... Lpas brsalin kali ni igt nk smbung IuD jugak sbb dh serasi

5y trước

sis pakai iud takda effect pe2 ke..misi suruh sy pasang tu sbb sy anak rapat2..tp sy takot..masa bersama suami takda rasa apa ke sis..sbb benang dia kite kena rasa kan

Merancang tanpa apa2 perancang kehamilan. Kerjasama dengan suami innShaAllah

Rancang sendiri. Buang luar katanya 😅😅