Susu fm dan susu badan

Hai mommys. Nak tanya boleh ke kalau siang kita bagi susu fm. Malam kita breast feed. Sebab bulan depan dh start kerja. Susu badan bila pump tk keluar banyak. Nak marmet je baru keluar tu pun tk banyak. Susu sy ada bila baby direct feed je.

6 Các câu trả lời

boleh tp klu awk marmet dari awal, dh blh buat stock susu actually. Sy start marmet dlm pantang. mula2 mmg sikit tp klu awk jaga waktu marmet, susu akn makin byk. fm ni kena try and error. kena latih bby utk minum dlm botol. latih dari awal sbb nti xde mslh dgn daycare / pengasuh.

sama sis sy buat mcm tu pagi susu fm mlm susu badan sometime baby pun tk kenyang pastu dia akn meragam menangis , sy pump pun tk banyak n bby mmg tk puas bila susu so sy cmpur dan bg fm kat pengasuh

boleh je..atas kemampuan masing2, mula2 full susu badan tp lps tu drop wlupun masih ada tp xcukup..so anta rmh pengasuh bg fm, tp kt rumah bf..beterusan juga dlm sethn setgh sehingga dia 2 tahun

Boleh sis ikut keselesaan sis. Apa sahaja yg sis rasakan terbaik buat awak berdua go on. Sy dlu pun lps anak 6bln+ sy campur dgn fm topup sbb ss badan dh xmampu menampung demand anak

Boleh je sis sypun campur susu. tp nti di ofis pump jgk ye xpe walau kur skitpun sbb kne ada ransangan nti makin skit susu tu. Jaga jadual pump tiap 3 jam. Lps pump leh marmet kejp

awak kena tahu bila makin tiada ransangan dr baby or awak pump. susu bdn awak akn makin berkurangan