Confuse

Hai all mommy..I just want to ask..i am already 14week but KKIA only give me acid folic..its that only vitamin for pregnant women?sorry because 1st baby?

18 Các câu trả lời

Sy dr 13 week smpaii skarang 21 week mkn obimin je .smlm jumpa doc tanya perlu x mkn folic asid skli. Ckp xperlu sbb dh ckup obimin.doc akn bg ikut kperluan kita.kalau ase xyakin refer je doc tanya je apa2 yg kita nk tahu.?

sy dpt 4 jenis. iron,folic acid,b complex,vit c. have been taking them since week 6. maybe you should ask the doc. there could be a reason why you only get folic acid.take care mummy!

5y trước

Next appointment i will ask them.TQ

Doctor akn beri mengikut keperluan sis. Lg sikit supplemen mksdnye sis sihat lah... Sy dpt zinc coffer je sbb hb almost low. Folic acid sy beli je kt luar.. Hih

Hi. KK bagi i folik asid je sampai 8 weeks. Lepas tu doktor bagi zincofer. Itu vitamin untuk pre/post natal. KK akan bagi apa yang kita perlukan. Rasanya tak ada masalah tu

5y trước

Alhamdulillah lau xde pe mslh kan..cme rsau je

rsanya 12 week kna tukr vit. mcm sya 12 week kk bgi zincofer n dorg stop bgi folic acid. cz bby mkin mmbsar so vit pn yg mkin tinggi dos. hihi. skdr pkongsian.

5y trước

They give me this one after finish acid folic

ada consume asid folic tak sblm ni? sy cuma dpt obimin je..sbb sblm pregnant lg mmg dah amik asid folic siap2..lgpun dlm obimin dah ada asid folic dah..

5y trước

not a big prob ?

Sy dari first pregnant sampai sekarang da 14 weeks doktor still bg obimin. Alhamdulillah sy mkn obimin ok tak ada apa masalah ??

I makan Similac as per doc given from 6 weeks till now..tak pernah ambil asid folic since Similac dah ada asid folic

First appointment sya kna bgi 4 jns ubat, then skrg tukar da g maltofer sb hb xpndi naik2 ?klu acid folic jer rsa nyer xckup vitamin.

5y trước

Tu la rsau la plk

We're both the sama. KKIA also prescribed me folic acid only since am 7 weeks. Now am 17 weeks, still folic acid only.

5y trước

sorry for the late reply ? by right ok je. like my aunt said, if kkia didn't prescribe us mcm2, our body is ok enough. jgn stress and enjoy our pregnancy ?