Scan babys

Hai mommy2 semua.. Nk tnya, 6 weeks blh scan da ka, jom Share2 pengalaman, tq #bantusharing #pregnancy

Scan babys
27 Các câu trả lời

Mw UPT test pekat mcmni boleh nmpk sis...sy dulu mcmni la p klinik swasta nk confirm kata pregnant alhamdulillah nmpak kantung cantik doktor ckap dah tu doktor suh g klinik dlm msa dua minggu lg untuk tngok jntung bby ok ka tk tp sy xpg pon klinik swasta tu sbb mhal kan..sy trus p KK bgtw ckap nk buat buku pink mngndung tu,sblum tu diorang suh buat upt test gak nk confirm kata pregnant tp mw dah ada gmbaq scan tu dari klinik lain tunjuk ja kt nurse xpyah dok buat da upt test tp hari tu sy lupa bwak so kna buat lain la upt test.hehe...positive n nurse KK akn bg date appointment untuk kita pergi buka buku tu ja la.skrg alhamdulillah da msuk 35minggu to bakal mummy tolong doakan sy dipermudahkan bersalin ya mna tw doa semua bkal mummy di sini boleh mmudahkn sy bersalin Allah s.w.t perkenankn.terima kasih ya.sy pon mndoakan kalian dipermudahkan segala urusan.Aminn..

blh scan tp npk dot2 jer pastu npk mcm jantung dia berdenyut...better 20w keatas utk full scan atau scan jantina..tahniah n sabar yer sis..th excited sbb blh rs feel bila naik 2 line dulu2..bestnyer mngandung..xthn alahan jer lau preggy ni

Macam saya baru 5weeks pergi klinik haritu doktor kata awal lagi. Almaklumlah excited pregnant anak 1st😆. 8weeks ke atas scan baru akan nampak kantung doktor kata. Apa2 pun Tahniah sis! 🥳

4y trước

Tq momy 💐

Tengok klinik jgk. Better survey dulu klinik mana yg boleh scan 6w. Sbb pernah call klinik swasta ada yg terima 8w ke atas je. Tp try la. InsyaAllah dh boleh nampak kantung.

saya dah 11week pun blm scan lg sis ..tp saya dh buat buku pink 9week haritu .. sblm buat buku,nurse akan buat upt lagi sekali .. hujung bulan bru scan kat KK

4y trước

ohh apa2 pun tahniah ye sis ..

bole scan tp depend pada org... ad org 7w pun blm nmpk lg...sy 6w da nmpk janin n heartbeat..kwn sy 6w msh kosong...xsmue org sme..

Tahniah darl🥰. Sy pun dpt tau preggy masa 5-6w mcm tu. Pegi scan, x nmpk lg. Doc suggest repeat scan lg 2-3 mggu.🥰

boleh xda masalah..cuma biasanya 6w nmpk kantung je..doktor msti suruh repeat 2w lg..better scan 8w terus buat buku pink..

4y trước

Tue la.. Tq infonya sis ❣️

kalau dh rasa yakin boleh je sis...saya beranikn diri nk cek jugak..n npk jantung dia dup dap comell...saya npk jelas..

4y trước

hehehhee okk sis..jaga diri..bersedia apa2 jwpn dari dokter..kadang2 bdan lain2 da yg npk awal, da yg blum ag cm tu lah..kita kena psitif sllu..

saya 8w belum pergi klinik lago. inshaAllah esok baru nak pergi. moga-moga nampak & dengar heartbeat

4y trước

Tq 😘