Baby prem

Hai mommy2 semua nak tanya baby saya lahir prem 27weeks keluar berat tak sampai 1kg 884 gram je berat dia 3 bulan lebih kat hospital tapi da balik rumah da sebulan kat rumah berapa harini anak saya kerap tersedak susu saya campur susu badan dan formula tahu tak biasa kuantiti susu untuk baby prem sebab tak tahu baby asyik lapar je tak kenyang and susah tido sekarang saya bagi 4oz susu tapi dia still tak kenyang lepastu dia kerap muntah juga ?

1 Trả lời

4oz susu mcm agak banyak tu sis.. Mcm mana tahu baby x kenyang ye..mungkin dia tak selesa, perut kembung.. Bayi menangis bkn sbb lapar je sis