Rasa beranak macammana yerr.

Hai mommy² semua, boleh saya tahu tak rasa nak beranak tu macam mana. Maklum la anak pertama.

22 Các câu trả lời

sukar untuk dijelaskan mmy. dulu masa nak bersalin anak pertama saya pun mmy jugak. tanya semua org macam mana rasa nak beranak tu. tapi mmg tak boleh nak bayangkan dari apa yg org cerita lah macam mana. bila dah lalui sendiri baru faham macam mana..huhuhu.. sebab pengalaman setiap org berbeza. saya nak bersalin anak pertama,sakit kat pinggang. anak ke dua,sakit kat ari²..bila bby nak keluar,mmy akan rasa macam mmy tak boleh tahan berak dah. nak push jugak bagi keluar 😂..gitulah kot. apa² pun Semoga dipermudahkan segala urusan bersalin ye mmy. bby dan mmy sihat dan selamat. bila dah start rasa sakit nak bersalin,sentiasa baca doa Nabi Yunus.. 🤲🏻❤️. doakan untuk saya jugak ye. saya pun tunggu hati je ni 🤭

2y trước

Amin....sye pun sama jgk..tggu hari je ni....😁😁😁

lain org lain pengalaman beranak..ada yg rasa sakit smpai nk menonggeng2,ad yg tak rasa apa sedar2 bukaan dh 8cm tinggal nk kasi push anak kluar jee..ad yg smpai terlebih due n rasa sakit tu skejap dtg skejap tak..kdg ad org dh pecah ketuban tp bukaan masih 1@2cm jee..tak rasa sakitt..lebih 8 jam trus kene emergncy czer..klau amik ubat tahan sakit epidural lg laa tak rasa apa2 lngsung sedar2 doc sruh push tp jd konfus nk push sbb tak rasa sakit nk teran..nnt klau awak nk beranak jgn amik ubat tahan sakit apa2 skali pon..rasa lah dlu nikmat nk melahirkan tu mcm mana..smoga urusan awak dpermudahkan yee..

Pengalaman tu hanya individu lalui baru tahu. Sebelum branak sya tengok2 utube semua nak dapatkan feel mcm mne, tapi tidak juga sya prepare utk sakit yg teramat sekali dlm hidup waktu branak. Tak tipu, trauma pengalaman sya sgt sakit sbb induce. Orang lain mungkin tak sakit, tak sedar bukaan, branak czer. Bergantung juga dgn pain tolerance seseorang. Tapi bagus kalau sis rasa sakit branak once in your life. Bila nampak baby rasa amazing. Branak sya ni kali sya mahu buat epidural 😆

rase Yang teramat tak tau nak kata😍😂 tetapi masa Tu tak fikir apa pun..fikir nak baby kluar dengan selamat and cepat je...sakit usah cerita 😅😅 tapi moment Lepas dengar baby nangis Tu ...hilang semua sakit...jadi aktive balik nak dukung baby...hehehe😍 saya bersalin kat hosp swasta suami ade teman..suami pun nangis sekali 😂...suami siap buat lawak masa dukung baby Lepas azan Kan dia...hmmm pengalaman YG pasti tak akan dilupakan..🌈💜😍4 jam dlm LabouRoom

kalau pernah rasa senggugut...gitulah rasa nak bersalin... sakit pinggang,sakit peha, sakit perut... kejap2 sakit..kejap2 sakit...hihihi.. bagi pengalaman sy lah ye.. sbb memang ada senggugut dari kecik... skarg ni menanti anak yg keenam pula... uishhh risau lain macam...

Rasa serba xkena..nk duduk xboleh,nk baring xboleh..rasa mcm nk terberak yg sakit sgt,tp xboleh..zikir la sekerap yg boleh..sebelum beranak minta ampun dgn suami dgn semua org.minta doakan semoga dpermudahkan bsalin...

1. Terlampau sakit perut yg kerap. Rasa bayi sdg cuba keluar dkt bwh. 2. Keluar darah. 3. Keluar air ketuban. 4. Mungkin lutut menggigil setiap kali kontraksi dtg mcm sy sbb induce. 5. Rasa nak buang air besar tp bkn.

Tak tahu xde pengalaman lg. .bulan 12 ni ada la pengalaman. Bila tanya mak, mak kata anak pertama sakit, sampai bunyi urat putus.. Bila ank ke 11 keluar xpayah teran mak kata. Tahu2 dah keluar..

setiap Orng lain pengalaman nya.... dulu masa saya mengandung anak pertama bnyak orng² sekeliling Ckap x tkut ka mcm² negatif diorng Ckap tpi Alhamdulillah Allah permudahkan semuanya...

nak push beranak kluar bby umpama mcm nak berak tahi keras tak lepas .. kalau sy laa .. tp contraction boleh kerut jgk dahi .. bercakar dinding hospital 😂