Perut sakit

Hai mommies boleh share tak macam mana rasa nk beranak?sbb first mom tak tahu mcm mana

4 Các câu trả lời

samalah kita , walaupun 2nd mom tapi saya pun takda pengalaman bersalin normal .. sakit dan mengeras sekarang pun rasa on off je baby pun masih aktif lagi .. sekarang ni saya pantau gerakkan anak je ..

turun tanda darah mucus plug pecah ketuban cirit birit rasa nak membuang tapi xkeluar pape contraction 5-10min (apa awak buat semua tak kena) ada ja salah satu tanda ni pergi hospital terus

2y trước

contraction betul ni awak akn rasa sakit yg kerap sgt. sakit dr datang sengugut tu. 5-10minit. awak nak duduk tak kena, nak baring tak kena, nak mengiring tak kena, nak berjalan pon rasa sakit. masa awak dah start rasa ni pastikan awak makan ya. sbb nnt awak perlukan tenaga utk push baby awak keluar.

Sebelum nak masuk labor room tu, awk makan kurma banyak2 utk tenaga. Org kata anak first kt labor room 12 jam. Tp sy 2 jam je anak first atas rezeki masing2.

sakit perut, rs nak kencing berak tp x keluar, pecah ketuban, cirit birit antara tanda2 bersalin