jantung baby

hai mommy2 nak tnya la normal ke 17weeks 6day tpi xdngr jantung baby ? pergerakan baby pon xrsa . smlm check up nurse ckp X dengar lgi jantung baby maybe kecik lagi. ada tak yg alami

20 Các câu trả lời

hai , sis..saya harap sis tolong double confirm dengan klinik lain..saya kehilangan anak pertama saya waktu 22weeks..sama macam awak..3 orang nurse di KKIA cari denyut jantung baby , tak jumpa..habis di pusing keliling perut..saya jumpa doctor , minta doctor scan untuk cari detak jantung tu..and doctor mengesahkan anak saya dah meninggal dan saya kena warded untuk paksa keluarkan janin..😭😭😭

1y trước

Allahu.. siannya.. apa puncanya?

saya 15weeks nurse check guna doppler dapat dengar jantung baby. but if awak check guna doppler ada je sesetengah yang tak dengar. but kalau guna ultrasound 17weeks scan tak dengar, something might be wrong. bukan nak menakutkan, tapi sebab pernah ada experience macamni. more better awak pergi double confirm di klinik lain. kadang kalau dekat kk alat dorang kurang detect sikit kalau nak dibandingkan dengan klinik luar.

aik mcm pelik je guna Doppler xde bunyi. maaf tanya,awk jenis yg berisi ke? sbb sy jenis kurus. lemak pon xde. so misi selalu ckp "yg ni senang je cari. terus dpt dgr jantung" better awk g scan ultrasound di klinik swasta. takot if anything happens kan

1y trước

sy kurus je tinggi 151 berat 44kg

Nurse cek pakai doppler ke mesin ultrasound? Normally ultrasound boleh dgr. Klu guna doppler mmg awal lg stgh boleh dgr stgh x boleh dgr lg. susah nk detect sbb baby masih kecil 😁

1y trước

btl dia.. sy pn ad bli bnde tu n kt kk pn nurse cek pkai alat tu xjumpa.. sy blik cek sndri pn xjumpa punya la susah hati.. gile sy mse tu 16 week 5 day.. pkse suami p Swsta p cek elok je jantung dia 150 siap tendang2 die .adoi jgn la pkai alat tu xjumpa kita yg overtking

kalau tnye sy, mmg sy rasa tk sedap hati. sbb nurse sy mmg akan cuba sehabis baik untuk cari jantung baby even taketime. 17 weeks tu jantung dah ada dah pun cuma dia lari lari skit la ruang bnyk

1y trước

ye sebab dy dh cari smpai tolak dri bawah ke atas tpi still x dngr jantung bby. sbb sy pon xde rsa bby gerak2, msa 14weeks scan dkt hospital sbb bleeding mmg nmpk jantung bby semua ada lagi.

Kalau pakai doppler tu kadang mmg tak dngar sbab awal lagi nak pakai tu. saya checkup masa 17w takde pun nurse check heartbeat pakai doppler sbab dia tau masi awal lagi nak guna tu.

kalau pakai doppler mmg susah skit . masa sy 20w pun tak jumpa jantung . last last nurse kata jumpa doc jela sbb nk scan . scan ok je jantungnya . 22w pakai doppler bru dgr .

Cek pakai apa tu ? Doppler ke mesin scan ? Klau doppler mmg xdpt dgar lgi , msuk 7 bulan sllu bru dpt dgr jelas .. klau mesin scan , seawal 8-9 mnggu pun dh boleh dgar …

Klau gune doppler memang susah nak jumpe jantung baby sis lagi2 klau jenis kulit ibu tu tebal. Klau yg ultrasound tu InshaAllah boleh jumpe dan dengar dgn jelas.

saya pun kadang risau baby klau tak gerak saya mesti terus pergi check klinik luar supaya kita pun tenang tak berfikir yg bukan2 je saya lebih rela keluar duit