Dengar jantung baby weeks ke berapa?

Hai and assalamualaikum mommies... nak tanya,, berapa weeks eak doctor cek jntung baby yg pkai doppler tu? Smlam nurse kat kk cek kat perut sya... dngar bunyi jantung tpi tu bunyi jantung spe , jantung kita ke?. sebb bunyi dup dap... bile kat buku pink dia tulis jantung baby belum didengar.. normal jelah tu kan? Tpi yg sya dengar kat doppler tu bunyi jntng baby ke jantung ibu dia??? Sebb sya 15 weeks... rsaunya sya tak dpt dengar... tnya misi dia kate normal je.. jwab pon cm malas2.sya dahla first time.. tk thu ape2 hihi.. dia plak cek2 tk bnyak ckp..huhu.takde ape tu kan? Nak cek bulan dpan lama tggu ag ni... terpkir2.. sya ni overthinking je lebih hahha..hm.. setiap orng tak sama kan? Ad yg dpt dengar cpt ad yang dpt dengar lmbat skit.....hmm#firstbaby #firstmom #seriusnanya #ingintahu

10 Các câu trả lời

Masa saya 9w scan swasta dah dengar heartbeat so bawa gambar ke KK utk buka buku pink. Week 15 nurse datang rumah buat check up guna doppler, katanya baby lari2 😂 saya takut and gi buat scan dkt swasta hari yg sama. Betul, depan mata saya baby lari2 taknak bagi dengar heartbeat dia. Tapi alhamdulillah masa 17w saya check up KK nurse guna doppler dpt dgr dah. Maybe masa 17w tu check awal pagi, anak saya tidur lagi 😂😂😂😂

Pendapat saya, try pergi buat dkt swasta. Murah je bukak websites sono ultrasound. Banyak pakej yg murah untuk ibu hamil buat scan kehamilan. Saya dah banyak kali guna service dari sonobee. Alhamdulillah semua sonographer bagus2. Cuma tula, skrg baby dalam kndungan jantungnya lemah. Mhon doakan yg baik2 buat baby saya ye semua 🤲🏻🥺

ni terjadi pd sy baru2 ni .. sy 14w ms appt kk .. nurse guna doopler, katany tk dgr lg maybe sbb bby kecik lg.. tp kite ni sbg ibu susah hti laa bila ckp cmtu .. smpai tk blh nk tido lena mlm tu .. esok ny, sy ke klnik swasta scan tuk dgr degupan jntung bby .. alhamdulillah semua ny oky2 sihay belaka..bru lega hati ni ..

bukan masa 8w scan dh mmg dgr bunyi heartbeat ke. kalau scan kk jer nmpk mcm kelip2 tu, tu la heartbeat nye. sye scan swasta dgn kk. swasta boleh dgr, kk nmpk kelip2 jeee. 😅😅 18w above nnti pg buat detail scan terus sng. xyah risau2. bby okay je. kalau nurse x kate ape tu bby safe and sound.

2y trước

doppler ni kalau x reti guna boleh jadi salah heartbeat kite dgr. mksd nya, kita sangka heartbeat baby, tpi sbnr nya heartbeat ibu.

Alat scan kt kk tak canggih.. Pergi swasta sis, check pembesaran 2d yg harga rm38 kalau ada promosi. Sy selalu sebelum p kk sy akan p scan kt swasta dulu.. Nak beza kan.. Rupanya alat scan kk xcanggih n xterang. Tp ukuran tetap sama.

sye 8 minggu dh dgr heart beat fetus . masa 13 minggu pergi KK dr check heart beat. waktu 15 minggu nurse KK cari sampai dapat bunyi jantung baby guna doppler. alhamdulillah xde case lg nurse xnk cari sampai dapat.

Minggu ke 8 dah boleh dgr jantung baby tp soft je bunyi dia. Hehe. Minggu 15 lg kuat bunyi nya. 🥰

Nurse yang jaga saya tu kata akan check jantung baby pakai doopler bila kandungan dah masuk 18 weeks

1y trước

kenapa saya kandungan dh 19weeks nak msuk 20weeks takpernah check lgi ye ? normal ke ?

biasa nurse akan guna Doppler tu bila dah rasa pergerakan baby n 20 minggu ke atas..

Saya pun 15weeks. Pergi swasta. Inshaa Allah doktor akan tunjuk detail.