jantung bby

hai mommy2 nk tnya normal ke klau 18weeks tpi jantung baby tak dengar? pergerakan bby pon blm rasa lgi. smlm check up nurse ckp xdngr jantung bby mybe kecik lagi

4 Các câu trả lời

cuba sis gi scan kt swasta... sy scan kt swasta 5th week tu dh dgr fetal heart rate baby dh...171bpm.. masa 8th week repeat scan blh dgr fetal heart rate lagi around 160bpm... bile kt kk guna doppler tu during 16week 145bpm... makin besar baby makin rendah fetal heart rate... which is normal..and sy around 16weeks dh blh rasa baby movement..cuma baby movement ni bergantung..ad yg lmbt ada yg cepat..bergantung pd kedudukan uri..kalo uri kt depan, jd x rasa sgt baby movement... sy cdg pergi scan dkt sonobee.. harga scan tetap dh masuk consultation..cuba amik pakej growth scan..rm28 je weekdays... n request utk dgr heart rate baby .. cek website sonobee utk booking tarikh

haah normal saya pon mcm awak. 20 week baru dapat detect guna doppler tu. tapi scan dr tunjuk je detak jantung anak kan. kalau ade detak anak ok tu. sama ada anak baby kecik atau lemak perut yg tebal. doakan yg baik2 utk anak

18w dah besar tu , sepatutnya memang dah boleh dengar jantung . kalau anak first normal tak rasa gerakan lagi . cuba sis cek kat tempat lain pulak

Hmm baby sy bila 18 minggu, da jelas dgr bila guna fetal doppler.. bunyi jantung mcm kuda berlari.. cuba sis check dgn doktor swasta..