hamil di usia 41

hai mommy.. sy berumur 41 thn hamil anak ke 5, sy risau bila hamil diusia 40 keatas. doktor ada bgtahu risiko saya hamil anak sindrom down.. boleh bantu saya untuk tenangkan saya.#bantusharing

15 Các câu trả lời

risiko mmg akan ada. Yang penting doa dan tawakal pd Allah. Saya share pengalaman saya, saya preggy umur 42 thn thm 2019 mmg saya x tahu langsung selama tu saya mengandung. Bila check dah nak msk 26 weeks. Masa tu mcm2 dlm kepala fikir, dengan saya mkn2 antibiotik sbb sakit. Tapi satu je saya pegang Kalau Allah nak bagi rezeki tak kira kita sedia ke tak mmg dia akan bg. Alhamdulillah saya lahirkan baby girl dengan sihat dan ckup sifat. Apa2pun kena selalu positive dan doa byk2.. Innshallah

inshaaAllah saya doakan anak puan sihat sejahtera tubuh badan dan akalnya. apa pun, anak ni anugerah Allah. inshaaAllah takde apa. mak saya pun lahirkan adik bongsu masa umur 42, alhamdulillah adik sihat je. dah beso panjang dah study kat U sana. yg penting jaga diri, makan yg sihat2, folic acid. pemakanan dan gaya hidup tu pnting. semoga Allah permudahkan sis...

Risiko memang ada tapi puan kena yakin yang semua tu atas kehendak Allah. Yang penting sekarang ni puan jaga kesihatan & pemakanan. Fikir yang positif & jangan stress. InsyaAllah. Mak saya dulu lahirkan saya, umur 42tahun. Alhamdulillah terlahir sihat walafiat😊 Semoga dipermudahkan urusan puan❤️

Doa banyak² pada Allah kak. Semua yg berlaku atas izin-Nya. Terima setiap apa yang telah Allah tentukan pada kita. Allah takkan uji hamba-Nya melebihi kemampuan mereka. InsyaAllah, saya doakan akak dipermudahkan segalanya sepanjang kehamilan dan kelahiran nanti. Aamiin..

nauzubillahiminzalik...ucap kan ni bila kita nk minta plindungan dari Allah..makan ubat folic acid tu penting untuk bantu baby mmbesar dgn baik dan sihat insyaAllah..makan walnut klau xda allergy..boleh baca khasiat dia..semoga ank ke 5 puan sihat dan bijak..aamiin

ibu saya pon macam sis . tapi alhamdulillah adik saya sihat n cergas macam orang biasa . sekarang umur dia dah 9 tahun ( lelaki bongsu ) . ibu saya jaga pemakanan . makan yang boleh menambah khasiat macam buah buahan n ubat doktor bagi tu tolong jangan skip .

in shaa allah..tak ada apa yg nak dirisaukan..berdoa pada allah..supaya anak sihat sempurna..puan pun kne amalkn makanan yg berzat dan berkhasiat..selebihnye serahkan pada allah..jgn fikir yg bukan2 tak baik utk mental ibu preggy..bnykkn zikir..

Risiko tinggi tu sis. Macam anty sya anak dia 8 org. Paling last umur dia 38. Dia nak lagi tapi doktor dah warning. Risiko katanya. Kenapa boleh sampai 8 org. Sebab semua keluar lelaki. Dia nak cari perempuan.

hai..sama dgn sy sekarang pn hamil 41 tahun..nk masuk 7 bulan dh..masa 22 weeks aritu sy ada buat detail scan dan cek semua..alhamdulillah semua ok..byakkan berdoa dan semoga dipermudahkan urusan..

4y trước

hi..sy buat di klinik dr alyna, wangsa maju..kos dalam rm120 cmtu..sy pun lupa dh hehe..

insyaallah semuanya akan berjalan dgn lancar nant.. sy belum berumur 40an tp sy sendiri dilahirkan mak sy waktu mak sy umur 41. alhamdulillah semuanya ok, sy dan mak sy sihat hingga kini..