twins

Hai mommy smua.. sya skrg tgh bingung la . ?.. gni cetanya, sya scan d hsptl krjaan then ddapati i got twins.. so bbrpa bulan lps tu sya d sahkn mgndung kn kmbr xseiras (2 kantung).. so agk sedih skit la sbb kta rsa nk jg seiras sbb best tgo ank2 sma muka kn.. kcewa skit la, tpi sya reda yg pnting baby sihat.. tdy ptg sya bt kptsan scan d swasta, sbb nk tgo jntina drg.. tkt nty klau prt dah tmbh bsr pla xlarat jln, sdgkn skrg ne pn dah rsa sarat sgt ne.. hasilnya mgejutkn n buat sya happy sgt, doc kata kembar seiras.. sma muka n i got twins boy.. syukur alhmdulillah tq allah krna mberi hambamu in mrasakn pglman yg bgtu indah skli.. tpi dsni kbingungan sya.. dmna prlu sya prcya ya?? Hsptal krjaan ka swasta?? Sbb pndpt drg brbeza la plak.. ??

32 Các câu trả lời

btol tu sis,seiras atau x, tu x penting. biar lh jdi surprise bile ank tu kluar nnty. yg penting sis bersyukur. bukan sng nk dpt ank kembar tau. ramai yg x merasa. so sis ni kire btuah sgt2. sye yg ade genetik kembar ni pun xde rezki lagi dpt bby kembar. btw, tahniah sis. 😁

5y trước

Hehe iya sis.. syukur alhmdulillah.. mmg rezeki yg xdsngka sngkakn.. mgkin sya agak mlbih2 skit.. apa pn syukur pkmbngan bby sihat n sgt cergas..

Kembar seiras ni ada 2 jenis. 1 jenis 1 uri dan 1 kantung. 1 jenis lagi 1 uri dan 2 kantung. Klu kembar x seiras 2 uri dan 2 kantung. Kembar seiras yg 2 kantung lebih kurang berisiko dpd yg 1 kantung. Nnti checkup kt kjaan tnya dr tu 2 uri ke 1

Sy setiap kali scan, doktor akan cakap. Okay, satu uri 2 kantung. Next pun dia ulang benda yg sama. Sy scan di kerajaan. Every 2weeks mesti kena ke sana. Baru² ni details scan, confirm mcda twin baby girl. Kembar seiras.

5y trước

Sy pun ada ke swasta sekali haritu. Dia bgtau yg sama dgn kerajaan.. Konfius ya? Takpa, tggu next appointment. Apa pulak doktor kata. 🤭 mana tahu rezeki sis, termakbul. Cuma banyakan berdoa. Yg penting baby sihat. Sy 23weeks baru. Memang dr 10weeks dulu tahu mcda twin

kembar sy pun 2kantung 2uri ...ikutkn bukan kembar seiras tp bila keluar muka sama je dah 4 tahun ramai ahli keluarga xleh nk cam lagi mana abg mn adik.....mama pun kadang2 salah panggil....😅😅😅

Kantung yg sama akan jd seiras dan sama jantina. Kantung ada 2 kembar xseiras dan jantina kemungkinan boleh jd sama dan dak.. So sis ada 1 kantung ada 2 kantung dlm rahim?

5y trước

Doc hsptl ckp 2kantung, doc swasta pla ckp 1 kantung.. so xtw mn satu yg btl.. 😅😅

Wahh tahniahh sis.. dapat twins baby boy..😁 sya pulak hari g scan ingatkan anak twins haha.. ndakpaa laa ndak twins punn jnjii baby sihat" seja dlam perut nii..

5y trước

Tq sis.. insyallah nty ada rezeki jg tu..

rasanye bab seiras atau x tu xpenting sgt pn sis..lgpn muka bby ni akn makin berubah bila diaorg smakin mbesar..yg pnting bby2 sis mbesar dgn shat n slmat smuanye

5y trước

Tq sis.. iya sis, syukur alhmdulillah.. pbsrn drg sgt2 siht n cergas..

Alahh mane2 yg pnting bby sehat .. Dpt twin tu pun dah brsyukur sgt kan hehe semoga mommy and the twin sehat selalu and segala urusan dpermudhkn .

5y trước

Syukur alhamdulillah.. tq sis.. insyallah..

Takpe yg mana mana pun. Scan boleh jadi salah. So tak pasti doctor mana yg salah/betul. Kakak ipar saya dpt twins tak seiras. Comel gila 😍😍

5y trước

Xsabarnya sis..

ank kwan sy pn twins..sorg ikut muke mak sorg ikut muke bpak...lg besttt...ape2 pn thniah dpt twins..smoga allah prmudahkan segalanya..

5y trước

Tq sis doanya.. smga allh mprmudahknnya..