Bersalin ceaser

Hai mommy semua...maaf nak bertnya...slepas bersalin ceaser mommy smua ambik masa berapa lama untuk mommy mengandung balik...

21 Các câu trả lời

24mth keatas klu rancang nk vbac. klu bwh 24mth bgantung..ada dktr pakar xbg vbac. plus ada ank2 kecil rapat ni kena ready mental.. kerjasama dari pasangan sgt penting utk elak kita burnout. klu nmpk pasangan jenis acuh x acuh, mental awk senang trigger, jarakkan la. me myself ada ank rapat (1st 1y11m, 2nd 3m)..dan alhamdulillah pasangan byk bantu.

saya baru lepas bersalin anak no.2 (4/4/2024) secara ceaser.. anak no.1(21/4/2023) pun ceaser jgk.. anak no.1 masatu baru 11bulan.. rezeki mengandung anak jarak dekat.. skrg kena berehat lama.. doktor dgn nurse tanya byk soalan tu biasa la.. tapi dyeorg tak marah pun.. lepas je bersalin anak ke-2 ni saya terus suruh doktor insert iucd..

Jumaat lepas baru ckp dgn nurse nak stop ambik depo sbb nak mngdung lagi🤣 sbb anak bru 1 thun 6 bulan …. Dia gelak2 je dia kata enjoy dlu pergi jln2 dlu ada anak kecik ni susah … nak romantik dgn suami pon susah 🤣🤣 dia kata tggu lah anak 2 thun bru preg balik sbb saya czer

Anak dah 5 tahun baru preggy balik, sepanjang tu saya on depo 3 tahun & makan pil setahun. Saya jarakkan sebap pengalaman czer saya teruk sangat sebap tu saya jarakkan betul2, anak first pun dah boleh disuruh & tlg2 buat kerja tak lah susah sangat

kalau ms sy dlu doc pakar nasihatkan sebaiknya 2tahun..paling awl blh pregnant ms dh msuk 1tahun 8 bulan..tp doc pakar kata sebaiknya 2 tahun lg better.bg rahim btul2 kuat..tmpt czer btul2 dh recover..mg dpmudahkan segalanya Allahuma aamiin

4 tahun... x de amek ape2 ubat... rancang sndiri... skrang dh ank first 7tahun... anak yg kedua dh 3tahun (ini pon xde amek ubat apa2, sndiri... tp yg kedua ni lahir normal), skrang sy nk bersalin ank ketiga n keempat...

Saya bersalin ceaser tahun 2012, anak sulong 1tahun 9bulan saya lekat anak no.2 😊 seeloknya. Rehat 2-3tahun sis... anak sulong saya dah 12 tahun sekarang. Bulan depan nak melahirkan anak no 5

Saya dah bincang dgn Family Medical Specialist di KK. Dia sarankan gap 3 tahun baru plan mengandung balik kalau czer. Kalau normal, 2 tahun. Ini supaya badan mommy diberi masa untuk sembuh dahulu.

Seelok nye 2thn la. Ank pon da bsr sikit. X la penat nnt de 2 ank kck. Sy pon czer. Ank da 1y 7m rancang sndri je lps stop depo 7bln lps.

doc suggest untk 2tahun ke atas. tp ramai je mommies dlm ni yg pregnant kurang dr 2thun termasuk la sye sendiri haha 😂

5mo trước

bersalin dah, baby dh 10bulan. Alhamdulillah spanjang pregnant dlu sye takdek apa2 masalah kesihatan yg serius, tmpt czer xsakit langsung, aktif mcm biasa. sis dh brapa weeks pregnant ? jarak brapa lama ?