Baju Baby untuk Hospital bag

Hai mommy semua, nak tanya kalau kita stay di hospital tu berapa hari ya selepas bersalin normal atau czer ? Dan baju baby ni, nak bawa berapa ? Sehari dia pakai 2 pasang baju ke ?

1 Trả lời

Saya bawa 3 pasang baju sbb dah tahu bayi akan masuk K SCN wad sbb sy ibu GDM. Yg pakai 2 pasang. Lepas anak keluar SCN wad, dan keesokannya nak discaj.

12mo trước

Bawa pakaian dalam utk beberapa hari, saya 6 hari di wad termasuk hari admit & discaj. Saya kena IOL 3 hari dan baby kena pantau di wad SCN dlm tempoh 24 jam. Ibu dan anak ok slps bersalin, boleh discaj. Lepas bersalin di wad better pakai disposable underwear / libresse panties tu (utk czer sesuai gitu) tak pasti kelembutannya sesuai untuk vaginal birth ke tidak). Saya bawa sepasang baju discaj. Ada orang pakai baju dia admit wad je. So, tak lah banyak barang dlm beg hospital.