Packing barang hospital

Biasa bawak berapa pasang baju baby? Saya buat: Labor, day 1, day 2, day 3, discharge. Tapi rasa byk sgt. Penuh bag😅 Baju mommy, biasa pakai hospital punya atau baju sendiri? Blh share pengalaman? #firsttimemom

2 Các câu trả lời

sy bawa 1 beg je.. semua sy sumbat dlm tu.. so dalam beg sy tu sy bawa baby:- baju 3pasang stocking 2pasang bedung 1 pampers 10pcs wet tissue 1pack face towel & topi brg saya:- sepasang baju discharge tudung sarung 1pc pad 6pcs baju&seluar dalam 2pc thermos kecik + sudu garpu milo 3in1 & biskut 3pkt toiletries sy bwk yg botol kecil2 towel mandi & stoking power bank Beg standby dlm kerte:- kain batik 1 pad + seluar dlm pampers bby 1pack wet tissue 1pkt pump susu (beg yg ni sy letak je dlm kerte, andai kata kena tahan wad lama sbb bby kuning ke apa, brg2 dah ada dlm kerte) selagi bby dkt hospital baju n bedung pakai hospital punya.. nurse cuma minta pampers dgn wet tissue je.. utk mama pulak kalau kene tahan wad memg pakai baju hospital, pad pun boleh pakai hospital punya tp xselesa, lagi selesa bwk sendiri..

ni checklist saya lah 😂😂😂😂 sya guna 2 beg ..beg kecik 1 utk brg bby ..beg bsar sikit tp tak bsar sngat utk sya tmbah beg tmpt letak Tupperware dgn mkanan ..3 tu je ..semua senang bawa tak berat barang baby hospital * baju lengan panjang 3 (tak bawa seluar) * sarung tangan&kaki 3 pasang * bedung 1 je ( untuk balik ) kat hosptl guna yg dlam hosp je * 1 pasang baju ( untuk balik ) * sarung tangan&kaki 1 pasang ( untuk balik ) * pampers 10pcs * minyak telon * tissue basah barang saya pulak warded * nipples cream * biskut lexus * milo paket * anmum lacta ( letak dlam Tupperware kecik ) * thermos * toiletries * pakaian balik * Tupperware/sudu * powerbank/charger * stoking * topi pantang * towel * maternity pad 5pcs