Cara naikkan berat badan..

Hai mommy semua.. Boleh bagi cadangan cara nk naikkan berat badan semasa hamil lagi² dalam bulan puasa ni... Timbang kat klinik berat turun so terpaksa laa kena repeat jumpa misi lagi 2 minggu... Kadang2 tengok makanan pun x lalu sngt nk makan... Tp terpaksa makan jgk wlaupun skit... Sekarang pregnnt anak kedua.. Time pregnnt Anak 1st dulu x de alahan sngt dngn mkanan.. Now pregnt 16 minggu. Thank you mommy semua. 🥰#advicepls #ingintahu

6 Các câu trả lời

Banyakkan makan protein, mcm isi ayam, telur, ikan, atau daging. Hati hati jgn mkn nasi atau minum susu kotak byk sgt, takut gula tinggi. Nti kena GDM mcm saya.

3y trước

Okay.. InsyaAllah.. 👌

masa pregnant anak 1st sy ada masalah cmni .. underweight ...nurse kk suggest utk minum anmum ,alhamdulillah berat naik cantik je ...

3y trước

Nnti kena cari.. 1st pregnnt dulu rajin jgk minum susu anmum.. Skang ni nk makan minum pun xde selera.. 😩

cuba cheese, susu full cream, sumber protein yg isinya merah mcm lembu, kambing, tongkol, tenggiri dll

lebihkan makanan bersumberkan protein ok. Nnt lepas Ramadan, naik lah tu. InsyaAllah 😀

3y trước

Okayy... InsyaAllah💪

saya pun ade mslh brt bdn ssh nk naik..brt awl 69 skrng 69.5 je

3y trước

Semoga semuanya dipermudahkan untuk awk jugak mommy.. 💪

Saya pun masalah berat turun 😩

3y trước

InsyaAllah lepas puasa ni berat akan naik kot.. Tengok makanan sedap ².. 😆