pedih ulu hati dan sakit celah kelengkang

Hai mommy semua. Ada tak yg alami sama mcam sy? Sy 37week 5 days. Baru2 ni check jalan baru 1cm, lepastu dr bg balik rumah dulu. Kemudian dah dua tiga hari, sakit contraction biasa2 je. Sakit, pastu hilang. Sy nak tanya, 1) normal ke sakit di bahagian vagina tu mcm mengembang dah 2 hari rasa mcm ni. 2) normal ke pedih Ulu hati sampai kdg2 xleh tido?

1 Trả lời

Normal sist..kalau ngilu kat bawah tu..tnda baby dah nak msuk laluan..sy masa 38w 3d..pgi hsptal jam 9 malam..check bkaan dah 1 cm..kena than smpai jam 6 lbih..check bkaan dah 3 cm..tpi doc bnarkan sy balik..masa 39w 3d tu..bru brsalin..wktu akhir sy sblum brsalin pun sring jga kena ulu hti..