soalan opk

hai mommy semua , ada tak disini pernah pakai opk(test kesuburan)? bila waktu sesuai ambil test ya ? dia sama macam upt tak? baru first pakai sebab ttc 4years married

2 Các câu trả lời

opk boleh terus celup lepas habis period. upt tak sama dgn opk. opk memang akan naik 2 line, yang membezakan line tu ialah kepekatan warna line tu, kalau samar samar line tu maknanya opk tu masih negatif, kalau naik 2 line sama terang pekat warna dia, beerti opk tu subur, boleh bd. waktu nak celup opk, tak macam upt. utk UPT suggestion banyak kena celup air kencing pertama (waktu pagi). kalau OPK kena start celup start pukul 10am-8pm sekurangnya. and perlu celup pada waktu yang saya. seeloknya celup jam 2pm-3.30pm mcmtu. (setiap hari & masa yang sama)

2y trước

thank you sis

upt dgn opk berbeza. opk utk kesuburan. upt utk pregnancy. ade org buat 1hari 2kali. pagi n mlm. ade org 1hari 1kali. tapi kena track setiap hari lps habis period.